Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради

19.03.2010
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

18 березня 2010 року відбулося засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради за участю секретаря міської ради Охрімчука І.К.


Засідання пройшло за головування співголови міської тристоронньої соціально-економічної ради, голови координаційної ради профспілок у м.Южноукраїнськ Миронової В.А.   Від управління праці та соціального захисту населення прийняли участь начальник управління праці та соціального захисту населення Легка Л.Ю. та заступник начальника управління, начальник відділу з питань праці та зайнятості Філонова О.М., головний спеціаліст з питань оплати та нормування праці Соловйова Т.О.
На засіданні розглянуто питання:
 1.Хід виконання Територіальної угоди з соціально-економічних питань між виконавчими органами Южноукраїнської міської ради, спілкою роботодавців та професійними спілками міста Южноукраїнська за 2009 рік.
 (Доповіді голови координаційної ради профспілок у м.Южноукраїнськ Миронової В.А., голови організації роботодавців Пелюха С.В. і начальника управління праці та соціального захисту населення Легкої Л.Ю.)
 2.Своєчасність виплати заробітної плати та ліквідація заборгованості з неї – як напрямок підвищення рівня життя працюючого населення.
(Доповідь головного спеціаліста з питань оплати та нормування праці Соловйової Т.О.)
3.Участь профспілок та роботодавців у заходах, присвячених 65-й річниці Дня Перемоги.
 Прийнято рішення:
Соціальним партнерам:
 Продовжити відповідну роботу щодо додержання чинного законодавства з питань оплати праці .
Органам виконавчої влади:
Вживати дієві заходи впливу до керівників підприємств- порушників чинного законодавства про працю шляхом співпраці з правоохоронними та контролюючими органами для реагування відповідно до вимог чинного законодавства.
Роботодавцям-керівникам підприємств, установ та організацій:
Вжити заходи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати згідно з розробленими графіками погашення та забезпечення мінімальних державних гарантій в оплаті праці.
Профспілкам:
Повною мірою використовувати права, надані Законом України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності”, у здійсненні громадського контролю за додержанням роботодавцями чинного законодавства, виконання угод усіх рівнів.