Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання Авторської школи в дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка»

28.10.2009
Управління безперервної освіти і науки Южноукраїнської міської ради

       

26 жовтня 2009 року у дошкільному навчальному закладі № 8 «Казка»   на рівні міста проведено засідання Авторської школи, яка працює у закладі майже два роки.  

Керівником Авторської школи є  вихователь – методист Жмура Л.А. , яка  однією із перших  у місті  з 2003 року  розпочала  вивчення та  впровадження     елементів особистісно – орієнтованої програми «Крок за кроком». Деякі  елементи програми «Крок за кроком»  використовують педагоги закладів, але напрацьовані  матеріали   є  лише у  педагогів  ДНЗ№8,9.

З вересня 2009 року усі  ДНЗ міста  розпочали вивчення та впровадження  Базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі» і тому виникла необхідність у порівнянні  обох особистісно направлених  Програм «Я у Світі» та «Крок за кроком».

Під час засідання  обговорювалися питання Базової програми  розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі»  та  програми  «Крок за кроком»   давалася порівняльна характеристика обом    Програмам розвитку   дитини.

         На засіданні  проведена  дискусія, вихователі обмінялися думками стосовно роботи  за  даними  Програмами,  педагоги конкретизували роботу  в центрах розвитку згідно тематичного  плануванням, відбувся обмін досвідом стосовно   облаштування  розвивальних осередків відповідно до Програм «Я у Світі» та «Крок за кроком», вихователями  написаний особистий план-лист   щодо  реалізації певних завдань на найближчу перспективу.

       Відповідно до Програми «Крок за кроком»  в центрі навчально-виховного процесу знаходиться дитина,  в основу роботи з дітьми  покладено особистісно орієнтований підхід до навчання та виховання дітей від трьох до шести років, який  базується на любові і повазі до дитини, звертання до її внутрішнього світу, опора на її сильні сторони та її внутрішній потенціал. Велика увага   приділяється розвитку творчості, уяви, критичного мислення, у дітей ,вмінню знаходити вихід з будь-якої ситуації і прийняття правильного рішення щодо ситуації.

 

 Слухачі школи  позитивно відгукувалися про роботу школи, адже завжди є що взяти для себе та роботи з дітьми .

 Методист міського методичного кабінету Малахова Т.М.  оцінила  роботу  Авторської школи   як   дієву   та  результативну.

 

Роки плідної праці Жмури Л.А. посіяли зерна на творчій ниві інших педагогів закладів , а  саме тому   більше  10 педагогів ДНЗ №8 та інших закладів уже  використовують елементи  програми «Крок за кроком», а це головне – робота авторської школи   керівником  якої є Жмурою Л.А. не проводиться марно.