Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання «Педагогічної студії» в дошкільному навчальному закладі № 9

26.10.2009
Управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради


22.жовтня 2009 року у дошкільному навчальному закладі № 9 «Червона квіточка» відбулося чергове засідання «Педагогічної студії», темою якого стало питання: «Роз-виток комунікативно - мовленнєвих здібностей у дошкільників засобами казки».
У засіданні приймали участь вихователі дошкільних навчальних закладів міста, методист міського методичного кабінету Малахова Т.М.
Керівник педагогічної студії Вовчанчіна І.П. - вихователь ДНЗ № 9, спеціаліст 1 категорії, призер обласного конкурсу «Вихователь року - 2008», познайомила присутніх з методами побудови моделей казок за методикою Л.Б. Фесюкової, розповіла про роль казки у життєвому становленні особистості дитини. Казки навчають дитину знаходити вихід із складних ситуацій, вірити в силу добра, любові, справедливості, краси. Активна послідовна робота з казкою допомагає дітям здобувати знання про довкілля, про взаємостосунки людей, проблеми, які трапляються в житті, компенсувати недостатність дій у реальному житті, реалізувати їх творчий потенціал.

Вовчанчіна І.П. продемонструвала присутнім широкий арсенал власних здобутків для реалізації методики та різноманітні дидактичні матеріали.
Організований Іриною Петрівною майстер – клас, надав можливість присутнім на практиці переконатись у користі колективного вигадування казки, сприяв поповненню арсеналу методів та прийомів у роботі з дошкільниками.
Малахова Т.М. високо оцінила роботу педагогічного колективу «Червоної квіточки». Наголосила на тому, що ДНЗ №9 – це колектив однодумців, де не згасає вогник творчості. Приємно усвідомлювати, що є такі дитячі садки (не якась окрема група чи вихователь, а саме колектив), у яких із дня у день кожен педагог перебуває у пошуку нових ідей та форм роботи з дітьми. Нагромаджуючи досвід, навчаючись один у одного, підвищуючи власний професійний рівень і не зупиняючись на досягнутому, педагоги забезпечують індивідуальний розвиток малюків.
У виступах учасників «Педагогічної студії» прозвучали позитивні відгуки про авторську методику, наголошувалося на її високому розвивальному ефекті. Присутні активно обговорили актуальність використання технологій Л.Б. Фесюкової, ТРВЗ, поділились власним досвідом роботи з казкою.
Присутні подякували завідуючій ДНЗ № 9, Левицькій Л.А., яка згуртувала навколо себе колектив творчих, ініціативних педагогів, для яких дитина та її інтереси завжди у центрі уваги.