Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щоб пам’ять зберегти...

15.05.2009
Управління безперервної освіти і науки Южноукраїнської міської ради

     9 травня – це день честі і слави наших дорогих ветеранів, які служать нам прикладом патріотизму, любові до рідної землі.
Ми горді тим, що наш народ вийшов переможцем з тієї страшної війни. Своїм життям наші батьки дали великий приклад усім нам. Тому обов’язок нинішнього покоління – бути гідним подвигу своїх батьків.  
     З метою збереження у пам’яті усіх, хто склав голову на полях битв, тих кому пощастило повернутися додому і дожити до нинішніх часів та відзначення річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у загальноосвітніх навчальних закладах щорічно розробляються тематичні заходи, в рамках яких проводяться виховні години, уроки мужності із запрошенням ветеранів війни, тематичні уроки історії України. Організовуються зустрічі учнів з ветеранами Великої Вітчизняної війни, виступи хору ветеранів, привітання ветеранів у Раді ветеранів, на дому. 
     У бібліотеках шкіл та гімназії підготовлено тематичні виставки „Тих днів не згасне слава”. Екскурсоводами шкіл - тематичні екскурсії до музеїв, куточків бойової слави закладів. 
     Щорічно, з нагоди Дня Перемоги, управлінням безперервної освіти і науки, центром дитячої та юнацької творчості організовується фестиваль декламаторів та виконавців пісень на воєнно – патріотичну тематику серед учнів шкіл та гімназії. Під час проведення фестивалю ветерани, які активно співпрацюють із навчально – виховними закладами були нагороджені грамотами управління безперервної освіти і науки за вагомий внесок у військово патріотичне виховання підростаючого покоління: Краснуха Віра Михайлівна, Пинтій Іван Маркович, Деордієва Людмила Афанасіївна, Василенко Григорій Павлович, Лобанова Галина Павлівна. 
     У Южноукраїнській загальноосвітній школі №1 на уроках музики проходили лекції - концерти „Фронтова пісня”. У Южноукраїнській загальноосвітній школі №1, гімназії №1 відбулися загальшкільна та загальногімназійна учнівська конференція „Пісні, опалені війною”. У Южноукраїнській загальноосвітній школі №2, гімназії №1 організовано виставки малюнків та плакатів до Дня Перемоги. У Южноукраїнській загальноосвітній школі №3 проведено конкурси читців „Салют, Перемого!”, стройової пісні, конкурс малюнку на асфальті „Щастя, мир на планеті потрібні всім”.
     У Южноукраїнській загальноосвітній школі №4 проведено тематичну лінійку, виставку матеріалів про Велику вітчизняну війну, підготовлену гуртківцями школи, проведено конкурс малюнків „Перемога і Великій Вітчизняній війні”, випущено тематичну шкільну газету „Перемога одна на всіх”.
     У гімназії №1 пройшов щорічний конкурс пісні та строю, у якому беруть участь учні старших класів та гімназійний конкурс виконавців віршів та пісень на воєнну тематику.
     У центрі дитячої та юнацької творчості виготовлено вітальні листівки для ветеранів, проведено концертну програму „Тих днів не згасне слава”. Вихованці станції юних техніків відвідали з екскурсією музей бойової слави Южноукраїнської загальноосвітньої школи №1, меморіального комплексу. 
     Дитячо – юнацькою спортивною школою проведено ряд спортивних заходів, присвячених Дню Перемоги: кубок відділення дзюдо з загальної фізичної підготовки, турнір з футболу, змагання з волейболу. 
     У всіх дошкільних навчальних закладах проведено музично – спортивні розваги для дітей середніх, старших груп.
     Дорогі ветерани! Освіта міста Южноукраїнська сердечно вітає Вас із знаменною датою - 64-ою річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Бажаємо Вам міцного здоров’я, бадьорості і душевного тепла, активного довголіття. Щиро вдячні Вам за підтримку, допомогу у виховання підростаючого покоління.