Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Звернення депутатів Южноукраїнської міської ради в Миколаївській області щодо проблемних питань бюджету міста Южноукраїнська у 2009 році.

17.03.2009

Ми, депутати Южноукраїнської міської ради в Миколаївській області, розглянувши показники проекту бюджету міста Южноукраїнська на 2009 рік, відмічаємо наступне. 
 Розраховані Міністерством фінансів України на підставі Формули розподілу обсягу між бюджетних трансфертів (дотацій вирівнювання та коштів, що передаються до державного бюджету) між державним бюджетом та місцевими бюджетами, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2001 року №1195 (зі змінами та доповненнями), показники обсягу видатків для бюджету міста Южноукраїнська на 2009 рік значно зменшені ( на 3,9 млн.грн., або на 10,3 відсотка) порівняно з 2008 роком. На це в першу чергу вплинуло зменшення додаткового фінансового ресурсу на стимулювання у нарощуванні обсягу доходів на суму 7,8 млн.грн. (довідково: 2008 рік - 9,0 млн.грн., 2009 рік - 1,2 млн.грн.).
 При цьому сума вилучення до державного бюджету на 2009 рік (кошти, що передаються із міського бюджету до державного) розрахована на 1,9 млн.грн., або на 9,2 відсотка більше, ніж обсяг вилучення 2008 року. 
 В результаті показники, схвалені Законом України «Про Державний бюджет України на 2009 рік», в частині видатків, з урахуванням гарантованих державою підвищень мінімальної заробітної плати протягом 2009 року, розрахованого індексу інфляції, зростання тарифів на тепло-, енергоносії та комунальні послуги не дозволяють в повному обсязі передбачити потребу в фінансуванні навіть на захищені статті. 
Дана ситуація є вкрай негативною для бюджету міста Южноукраїнська та потребує негайного виправлення. 
Враховуючи, що у місті Южноукраїнську єдиним бюджетоутворюючим підприємством є атомна станція, що не дає можливості нарощувати дохідну базу міста для забезпечення видатками бюджетних установ, просимо Вас при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» врахувати ситуацію, яка склалась в бюджеті міста Южноукраїнська.
Одним із шляхів виходу із даної ситуації, який ми вбачаємо, є відновлення розміру додаткового фінансового ресурсу для забезпечення видаткової частини міського бюджету шляхом зменшення суми вилучення з міського бюджету до державного бюджету, або виділення цільової додаткової дотації для бюджету міста на забезпечення захищених статей.