Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання тристоронньої соціально-економічної ради

13.03.2009

12 березня о 11.00 в залі засідань міськвиконкому відбулось засідання тристоронньої соціально-економічної ради. 
Засідання пройшло за головування співголови ради, голови обкому профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Миронової В.А. На засіданні були присутні делегати від органів виконавчої ради: міський голова, співголова ради Кичак В.Л., заступник міського голови Поліканіна Г.В., начальник УП та СЗН Легка Л.Ю.; від професійних спілок м.Южноукраїнська - Миронова В.А, Загорський В.С., Робоча О.М.; від організації роботодавців – співголова ради Пелюх С.В., Смілянський Ю.Г.
Члени ради підвели підсумки виконання Територіальної угоди з соціально-економічних питань між виконавчими органами Южноукраїнської міської ради, спілкою роботодавців та професійними спілками м.Южноукраїнська за 2008рік.
Органам місцевого самоврядування доручено:
• здійснити перевірку дотримання законодавства в частині працевлаштування в супермаркетах, які здійснюють свою діяльність на території міста, а зареєстровані – за місцем знаходження основного офісу;
• продовжувати здійснювати моніторинг у сфері нормування праці та сприяти забезпеченню нормами часу виробітку обслуговування, нормативами чисельності підприємства, установи, організації (незалежно від форм власності) на їх замовлення.
Згідно рішення ради сторони соціального партнерства повинні:
• здійснювати контроль за додержанням встановлених чинним законодавством, галузевими угодами і колективними договорами норм з оплати праці на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності;
• практикувати спільні перевірки підприємств щодо додержання законодавства про оплату фахівцями профспілок, управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, державної територіальної інспекції праці.
Профспілкам доручено захищати інтереси найманих працівників підприємств, установ, організацій щодо додержання чинного законодавства з питань оплати праці, розв’язання індивідуальних та колективних трудових спорів.
Ухвалено план роботи міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2009 рік.