Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

10.03.2009

5 березня 2009 року о 10.00 в залі засідань виконкому відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки
та надзвичайних ситуацій. На порядку денному розглядалось 4 питання, одне з яких було знято.
Заступник начальника міського відділу Головного управління МНС України в Миколаївській області Галюго Ю.В. доповів про хід проведення паспортизації, ідентифікації, страхування цивільної відповідальності та декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки, розроблення планів локалізації, ліквідації аварій та аварійних ситуацій на ПНО та приведення систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення у відповідність до вимог нормативних документів.
 На сьогоднішній день в місті Южноукраїнську функціонує понад 600 суб’єктів господарської діяльності, з яких 15 - потенційно небезпечні об'єкти та об’єкти підвищеної небезпеки , що складає 2,5% від загальної кількості.
В ході інспекторських та інших перевірок з питань цивільного захисту та техногенної безпеки на протязі першого півріччя поточного року з’ясовано, що паспорти безпеки були розроблені всіма суб’єктами господарської діяльності у власності чи користуванні яких є ПНО чи ОПН та направлені на реєстрацію в державному реєстрі потенційно небезпечних об’єктів до науково-дослідного інституту мікрографії Державного департаменту страхового фонду документації. Свідоцтва про реєстрацію отримали всі об’єкти.
Комісія затвердила План заходів щодо забезпечення техногенної та пожежної безпеки в м. Южноукраїнську в пожежонебезпечний весняно-літній період 2009 року.  
Про хід виконання плану заходів з профілактики інфекційних захворювань, харчових отруєнь, отруєнь дикорослими рослинами та грибами серед населення міста Южноукраїнська за 2008 рік доповіла головний санітарний лікар державного закладу "Южноукраїнська санітарно-епідеміологічна станція" об’єкта з особливим режимом роботи Міністерства охорони здоров’я України Якуніна Л.В. Затверджено план заходів з профілактики інфекційних захворювань, харчових отруєнь, отруєнь дикорослими рослинами та грибами серед населення міста Южноукраїнська на 2009 рік.