Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про затвердження Порядку надання Почесним громадянам міста Южноукраїнська пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг кабельного телебачення та послуг стаціонарного телефонного зв’язку у новій редакції

12.06.2020

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «____» ________ 2020  №  ____

 

Про затвердження Порядку надання Почесним громадянам міста Южноукраїнська пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг кабельного телебачення та послуг стаціонарного телефонного зв’язку у новій редакції

 

З метою визначення та вдосконалення механізму використання коштів міського бюджету для посилення рівня соціального захисту Почесних громадян міста Южноукраїнська, на виконання міської комплексної Програми «Турбота» на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017 № 926, відповідно до ст.ст. 20, 22 Бюджетного кодексу України, керуючись п.п. 1 п. «а» ч. 1 ст. 34, пп.3 п. «б» ч. 1 ст. 34, пп. 1, 3 п. «а» ч. 1 ст. 34,   пп. 6 «а» ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок надання Почесним громадянам міста Южноукраїнська пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг кабельного телебачення та послуг стаціонарного телефонного зв’язку у новій редакції (додається).

2. Департаменту соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради (Гехад) забезпечити надання Почесним громадянам міста Южноукраїнська пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг кабельного телебачення та послуг стаціонарного телефонного зв’язку у межах бюджетних асигнувань, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською комплексною Програмою «Турбота».

3. Фінансовому управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова) здійснювати фінансування напрямків в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською комплексною Програмою «Турбота» на 2018 - 2022 роки.

4. Визнати таким, що втратив чинність додаток 16 до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 04.04.2018 № 82 «Про затвердження Порядків використання коштів міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Турбота» на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017 № 926».

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчака О.М.

 

 

 

Міський голова                                                                          В.К. Пароконний

 

 

 

Погоджено у відповідності до посадового обов’язку,

директор департаменту

соціальних питань та охорони здоров’я

___________  Е.Е. Гехад

5-50-56



Додаток

до рішення виконавчого комітету

Южноукраїнської міської ради 

  від «____»_______2020 №____

ПОРЯДОК

надання Почесним громадянам міста Южноукраїнська пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг кабельного телебачення та послуг стаціонарного телефонного зв’язку

1. Порядок визначає механізм надання Почесним громадянам міста Южноукраїнська пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг кабельного телебачення та послуг стаціонарного телефонного зв’язку (далі – пільги на оплату послуг), відповідно до міської комплексної Програми «Турбота».

2. Розпорядником бюджетних коштів за даним напрямком є департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – ДСП та ОЗ).

3. Пільги на оплату послуг поширюються на Почесних громадян міста Южноукраїнська, що проживають у житлових приміщеннях, незалежно від форм власності.

4. Пільги надаються щомісячно у 100% розмірі:

на послуги з утримання житлових будинків, споруд та прибудинкових територій (квартирної плати) в межах загальної площі, централізованого опалення, централізованого постачання холодної та гарячої води, централізованого водовідведення в межах норм за встановленими Кабінетом Міністрів України державними соціальними нормативами користування житлово-комунальними послугами;

на користування послугами «соціального пакету» кабельного телебачення «Квант»;

на абонентську плату за користування телефоном.

4.1. Пільги на споживання електричної енергії надаються у розмірі 100 кВт на сім’ю незалежно від кількості пільговиків.

5. Для отримання пільг особа подає до ДСП та ОЗ заяву та наступні документи:

копію паспорта;

копію ідентифікаційного коду;

довідку про склад сім’ї;

копію документа, який дає право на пільгу (рішення про присвоєння звання Почесного громадянина або посвідчення Почесного громадянина).

6. З метою уникнення подвійного надання пільг або призначення житлових субсидій, ДСП та ОЗ здійснює перевірку в частині наявності інших пільг та призначених житлових субсидій у Почесного громадянина міста Южноукраїнська. У разі наявності двох або більше підстав для надання пільг, право вибору надання пільги надається Почесному громадянину міста Южноукраїнська про що ним надається відповідна заява.

7. Механізм надання пільги на електричну енергію Почесним громадянам міста Южноукраїнська:

7.1. ДСП та ОЗ надає список осіб, які мають право на пільги по оплаті за житлово-комунальні послуги до підприємства-надавача послуг і, в разі потреби (смерті, зміни місця проживання, тощо), вносить зміни до списку пільговиків.

7.2. ДСП та ОЗ щомісячно перераховує кошти з розрахунку вартості електричної енергії станом на 01 число поточного місяця відповідно до кількості пільговиків.

7.3. Підприємство-надавач послуги розподіляє отримані кошти по особистим рахункам пільговиків згідно зі списком.

8. Механізм надання інших пільг на оплату житлово-комунальних послуг:

8.1. ДСП та ОЗ надає списки осіб, які мають право на пільги по оплаті за житлово-комунальні послуги до підприємств-надавачів послуг і, в разі потреби (смерті, зміни місця проживання, тощо), вносить зміни до списку пільговиків.

8.2. Підприємства-надавачі послуги щомісячно подають до ДСП та ОЗ розрахунки за надання пільг на житлово-комунальні послуги.

8.3. ДСП та ОЗ відповідно до затверджених планових призначень на відповідний період перераховує підприємствам-надавачам послуг кошти на підставі виставлених рахунків.

9. Перерахування коштів ДСП та ОЗ для оплати рахунків підприємствам-надавачам послуг здійснюється фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради на підставі заявки на фінансування у межах затверджених бюджетних призначень на відповідний рік по міській комплексній Програмі «Турбота».

 

 

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                               О.М. Кольчак