Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про затвердження Порядку забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь  в антитерористичній операції,  перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов у новій редакції

11.03.2020

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» __________ 2020 №  ______

 

Про затвердження Порядку забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь  в антитерористичній операції,  перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов у новій редакції

                                                                    

З метою забезпечення житлом сімей учасників антитерористичній операції на сході України, які перебувають на квартирному обліку і потребують поліпшення житлових умов, на виконання міської соціальної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 №196 зі змінами та доповненнями, рішення Миколаївської обласної ради від 22.12.2016 №5 «Про затвердження Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на період до 2020 року» зі змінами та доповненнями, керуючись пп. 1 п. «а» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок  забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь  в антитерористичній операції,  перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов у новій редакції (додається).

2. Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (Гехад) у межах бюджетних асигнувань затверджених на міську соціальну програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на відповідний бюджетний рік, проводити видатки на співфінансування з обласним бюджетом витрат на забезпечення житлом сімей учасників антитерористичної операції, які перебувають на квартирному обліку.

3. Фінансовому управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова) здійснювати фінансування міської соціальної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей по вказаному напрямку в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік.

4. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 31.07.2019  № 181 «Про затвердження Порядку забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь   антитерористичній операції,  перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов у новій редакції».

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пелюха М.О.

 

 

 

Міський голова                                                                  В.К. Пароконний

 

 

 

Погоджено у  відповідності до посадового обов’язку,

директор департаменту соціальних питань та охорони здоров’я

___________  Е.Е.Гехад


Додаток

до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

від «____»_________2020 №____

Порядок

забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь  в антитерористичній операції,  перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов у новій редакції

1. Порядок визначає механізм забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь в антитерористичній операції, перебувають на квартирному обліку  та потребують поліпшення житлових умов (далі – Порядок), відповідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» за рахунок коштів обласного та міського бюджетів на умовах співфінансування,  відповідно до міської соціальної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 № 196 зі змінами та доповненнями та обласної Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на період до 2020 року», затвердженої рішення Миколаївської обласної ради від 22.12.2016 № 5 зі змінами та доповненнями.

2. Розпорядником бюджетних коштів за даним напрямком є департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради.

3. За рахунок бюджетних коштів забезпечуються житлом сім’ї учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь в антитерористичній операції та  перебувають на квартирному обліку у місті Южноукраїнську.

4. Кошти спрямовуються на придбання житла за умови спів фінансування, яке здійснюється таким чином:

50 відсотків-кошти міського бюджету;

50 відсотків-кошти обласного бюджету.

За окремим рішенням Южноукраїнської міської ради придбання можливе за рахунок коштів міського бюджету повністю.

5. Надання житла сім’ям здійснюється за нормами встановленими чинним законодавством, у межах 13,65 квадратних метрів жилої площі на одну особу, але  не нижче рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею в  місті Южноукраїнську, з врахуванням жилої площі, що знаходиться у власності громадянина. Загальна площа житла, що складається з однієї кімнати (однокімнатної квартири), яке надається одинокій особі, не може перевищувати 50 квадратних метрів. Перевищення площі житла допускається в разі, коли оплата різниці вартості житла здійснюється за рахунок коштів громадян, яким надається таке житло, та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. У виключних випадках за окремим рішенням комісії міської ради з питань соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку, підприємництва, бюджету, фінансів і цін та  постійної комісії міської ради з питань освіти, охорони здоров'я, культури, спорту, соціального захисту населення та  засобів масової інформації придбання житла може проводитись на більшу площу, без оплати різниці  за норму площі,  якщо доходи осіб  та членів їх сімей за останні три місяці  не перевищують двох прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, затвердженого станом на 1 січня поточного року.

6. Бюджетні кошти спрямовуються на придбання житла на первинному та вторинному ринку.

7. Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради  звертається з запитом до відділом квартирного обліку та приватизації Южноукраїнської міської ради щодо надання  списку  учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь в антитерористичній та знаходяться на квартирному обліку  в актуальному стані,  в якому  уточнено склад сім’ї пільговика, площа на яку має право сім’я пільговика, з врахуванням жилої площі, що знаходиться у власності громадян даної категорії, дата та номер рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради про взяття на квартирний облік,   відповідно до черговості та інша інформація.

8. Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради надає подання до департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації щодо потреби у забезпеченні житлом цієї категорії громадян, що знаходяться на квартирному обліку, відповідно до  черговості  та списку наданого відділом квартирного обліку та приватизації Южноукраїнської міської ради.

9. Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради спільно з департаментом соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації вивчає ринок житла на території міста Южноукраїнська та виносить питання щодо придбання житла на розгляд комісії, яка створена при Миколаївській обласній державній адміністрації.

10. Відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах казначейства та проведення операцій, пов’язаних із використанням коштів обласного та міського бюджетів, здійснюються в установленому законодавством порядку.

11. Вартість придбання житла визначається за результатами розгляду комісії яка створена при Миколаївській обласній державній адміністрації. Критеріями для визначення є придатність для проживання та найнижча вартість серед запропонованого житла.  Під час визначення вартості житла враховуються витрати, пов’язані з оформленням права власності та сплатою, передбачених чинним законодавством, податків і зборів (обов’язкових платежів).

12. Перерахування коштів департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради для забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь в антитерористичній та перебувають на квартирному обліку, здійснюється фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради в межах бюджетних асигнувань поточного року, передбачених міською соціальною програмою підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки на зазначений напрямок.

13. Оплата придбаного житла здійснюється одночасно на загальну суму його вартості. Придбане житло безоплатно передається у власність  територіальної громади м.Южноукраїнська у порядку, встановленому законодавством, для подальшого надання сім’ям  учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь в антитерористичній операції.

14. Фактична передача житла  підтверджується витягом з реєстру про право власності.

 

 

 

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                                    М.О.Пелюх