Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про  затвердження Положення про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за кошти місцевого бюджету виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради

10.03.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  “_04__” _03_ 2020    №  _56-р__

 

Про  затвердження Положення про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг,
що закуповуються за кошти місцевого бюджету виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів  України  від 04.12.2019 року №1070 «Деякі питання здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти», керуючись п.п.2, 13, 19, 20, ч.4 ст.42  Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні":

1. Затвердити  Положення про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за кошти місцевого бюджету виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради (далі – Положення)  (додаток).

2. Відповідальним особам виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради під час укладення договорів, їх виконання, забезпечити неухильне виконання вищезазначеного Положення.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Міський голова                                               В.К.Пароконний

 

 

 

Погоджено у відповідності до посадового обов’язку,

головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку

_________________ О.Г. Швець   


Додаток

до розпорядження міського голови

від_04.03.2020___ № _56-р__

ПОЛОЖЕННЯ

про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за кошти місцевого бюджету виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради (назва головного розпорядника бюджетних коштів)

1. Зазначене Положення розроблено відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2019 року № 1070 «Деякі питання здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» (далі – Порядок).

2. Установити, що виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради за КВК ВК 02 (далі – Розпорядник) у договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти можуть передбачати попередню оплату у разі закупівлі:

2.1 товарів, робіт і послуг за поточними видатками – у розмірі до 100 % на строк не більше одного місяця (в залежності від термінів та умов попередньої оплати, встановлених окремими нормативно-правовими актами, досягнутих договірних умов з виконавцями та постачальниками, не допускаючи безпідставного відволікання бюджетних коштів у дебіторську заборгованість), а саме:

  • енергоносії та супутні їм послуги, комунальні послуги – до 100% місячного обсягу асигнувань;
  • поточний ремонт приміщень, будівель, споруд – до 30% вартості робіт і послуг, визначених договором в межах річного обсягу;

2.2 товарів, робіт і послуг за капітальними видатками - у розмірі до 30 % на строк не більше 3 місяців ; періодичних видань -  у розмірі до 100% на строк не більше 12 місяців (в залежності від термінів та умов попередньої оплати, встановлених окремими нормативно-правовими актами та досягнутих договірних умов з виконавцями та постачальниками, не допускаючи безпідставного відволікання бюджетних коштів у дебіторську заборгованість).

За окремим зверненням Розпорядника бюджетних коштів при виникненні нагальної потреби, форс-мажорних обставин, специфіки надання послуг тощо виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради  може вносити зміни до діючого Положення в межах обсягів та термінів, визначених Порядком 1070.

3. Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради відповідає за прийняте рішення, забезпечує ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів відповідно до вимог Бюджетного кодексу України.

4. Установити, що:

попередня оплата за капітальними видатками здійснюється шляхом спрямування бюджетних коштів виконавцям робіт, постачальникам товарів і надавачам послуг (крім нерезидентів) на небюджетні рахунки, відкриті на їх ім’я в органах Державної казначейської служби у встановленому законодавством порядку, з подальшим використанням зазначених коштів виконавцями робіт, постачальниками товарів і надавачами послуг виключно з таких рахунків на цілі, визначені договорами про закупівлю товарів, робіт і послуг, з наданням підтвердних документів органам Державної казначейської служби для здійснення платежів;

5. Начальник відділу господарсько – договірної роботи апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету вживає заходів із виявлення виконавців робіт, постачальників товарів і надавачів послуг, якими порушено умови договорів щодо попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти.

6.  Розпорядник не  здійснює платежі з попередньої оплати  виконавцям         

робіт, постачальникам товарів і надавачам послуг, якими порушено умови договорів щодо попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти.

7. Розпорядник  укладає договори про закупівлю товарів,   робіт і послуг відповідно до законодавства з урахуванням такого:

нездійснення попередньої оплати виконавцям робіт, постачальникам товарів і надавачам послуг, якими порушено умови договорів щодо попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти;

повернення після закінчення строку, визначеного у договорі про закупівлю товарів, робіт і послуг, виконавцями робіт, постачальниками товарів і надавачами послуг невикористаних сум попередньої оплати та застосування штрафних санкцій у разі невчасного повернення таких коштів;

спрямування сум попередньої оплати за капітальними видатками виконавцям робіт, постачальникам товарів і надавачам послуг (крім нерезидентів) на небюджетні рахунки, відкриті на їх ім’я в органах Державної казначейської служби у встановленому законодавством порядку, з подальшим використанням зазначених коштів виконавцями робіт, постачальниками товарів і надавачами послуг виключно з таких рахунків на цілі, визначені договорами про закупівлю товарів, робіт і послуг, з наданням підтвердних документів органам Державної казначейської служби для здійснення платежів.

 

 

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів                            О.М. Кольчак