Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про організацію робіт із  запобігання надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру місцевого рівня та  ліквідації  їх  наслідків

15.01.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  «__15__» ____01____ 2020  №_08-р_

Про організацію робіт із  запобігання надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру місцевого рівня та  ліквідації  їх  наслідків

Керуючись п.п.1, 19, 20, ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до п.п.8, 9 ч.2 ст.19, п.4 ч.1 ст.71, ст.75-76 Кодексу цивільного захисту України, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 №11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему   цивільного   захисту»,   наказу   Міністерства   внутрішніх   справ   України  від 26.12.2014 №1406 «Про затвердження Положення про штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та Видів оперативно-технічної звітності і звітної документації штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації від 28.07.2016 №283-р «Про організацію робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру регіонального рівня», рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.10.2015 №210 «Про затвердження посадового складу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради» (із змінами, внесеними рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.06.2017 №175), з метою координації дій виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій із запобігання надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру місцевого рівня та ліквідації їх наслідків на адміністративній території міста Южноукраїнська:

1. Утворити міський оперативний штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру місцевого рівня на адміністративній території міста Южноукраїнська (далі – міський оперативний штаб), затвердити організаційну структуру та посадовий склад міського оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру місцевого рівня на адміністративній території міста Южноукраїнська (додаток 1) та Положення про нього (додаток 2) з функціональними обов’язками членів робочих груп міського оперативного штабу.

2. Затвердити посадовий склад оперативної групи із запобігання надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру місцевого рівня та ліквідації їх наслідків на адміністративній території міста Южноукраїнська (додаток 3) та Положення про неї (додаток 4).

3. Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради за напрямком діяльності – керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій забезпечити розгортання роботи міського оперативного штабу (за дорученням міського голови або за рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради) для забезпечення безпосереднього управління виконанням аварійно-рятувальних та інших невідкладних аварійно-відновлювальних робіт під час виникнення будь-якої надзвичайної ситуації для забезпечення безперебійного функціонування об’єктів життєзабезпечення населення міста Южноукраїнська.

4. Установити, що організаційне, інформаційне та методичне забезпечення розгортання роботи, підготовки, скликання та проведення засідань міського оперативного штабу, а також контроль за виконанням його рішень, здійснюється управлінням з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради.

5. Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з право-охоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников) організувати збір, узагальнення та доведення оперативної інформації до органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування згідно з вимогами Табелю термінових донесень та формалізованих документів.

6. Визнати  таким,  що  втратило  чинність  розпорядження  міського  голови від 08.10.2018 №170-р «Про організацію робіт із запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру місцевого рівня та ліквідації їх наслідків».

7. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Міський голова                                                                   В.К. Пароконний                            

 

 

Колесников

5-99-96