Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про соціальний захист територіальної громади міста Южноукраїнська

30.09.2019

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  «_27__» __09_____ 2019    №  _188-р__

 

Про соціальний захист територіальної громади міста Южноукраїнська

 

Починаючи з січня 2018 року Южноукраїнська міська рада, її виконавчі органи та сфера комунальної власності територіальної громади міста вийшли на певний іспит професійно-соціальної якості їх дій до нагальних потреб громади міста Южноукраїнська.

Є нагальна потреба виконати певні дії на вимогу законів України, відреагувати на звернення мешканців міста та власних рішень Южноукраїнської міської ради аби вийти на гарантований захист   територіальної   громади щодо  обґрунтованості  тарифів  на  комунальні  послуги  від КП ТВКГ та конкурентні і чинно справедливі тарифи між КП ЖЕО  і  ОСББ.

Важливими були і лишаються заходи стосовно впровадження на території міста медичної реформи, реформ в освітянській та соціальній сферах міста Южноукраїнська. З названих потреб мешканців міста є помітні позитиви в просуванні реформи в закладах освіти та ОСББ.

Керуючись  п. п. 19, 20 ч. 4 ст. 42  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. По обґрунтованості тарифів на комунальні послуги, з огляду на стримування в прийнятті бюджетних рішень щодо впливу на реалізацію заходів модернізації в КП ТВКГ, спрямованих на мінімізацію необліковних тарифних втрат в сфері споживання комунальних послуг, з врахуванням відповідності до чинних вимог тарифного обґрунтування в подачі розрахунків від ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом», УЕР та ДІМГ, ДСП та ОЗ ( Петрик І.В., Волчко Х.Д., Гехад Е.Е.) за сприяння зусиль координації вказаної роботи від заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  (Мустяца Г.Ф., Кольчак О.М., Пелюх М.О.), готувати тарифне питання комунальних послуг на засідання виконавчого комітету  Южноукраїнської міської ради.

2. В період підготовки питання за п.1, провести тематичні наради та «круглі столи» стосовно  з’ясування особливостей соціального та економічного підґрунтя щодо прийняття виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради тарифного питання (в розрізі обґрунтованості всіх розрахунків сторін учасників цього процесу).

3. Стосовно висновків комісії, яка працювала на виконання розпорядження міського голови від 24.07.2019 №  142-р « Про реагування  на заяву директора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» Гульман З.С. щодо її звільнення за згодою сторін на спірну ситуацію зі створення Управителя на базі комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» та про тарифні питання від Управителя»  заслухати керівника комісії  Кольчака О.М. та директора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» (далі – КП ЖЕО) Гульман З.С.   Запросити на засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради представників   ОСББ,  які  мають  питання  щодо  організації   їх  роботи  в  стосунках   з  КП  ЖЕО.

4. Окремо готувати заходи щодо стабілізації роботи  КП ТВКГ  в зимовий період, з огляду на попередньо проведену роботу з цього питання в ДІМГ.  Розглянути можливість укладання пайового договору щодо використання ресурсних можливостей ТРП державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» для потреби об’єктів соціальної  інфраструктури  міста Южноукраїнська ( власності його громади).

5. Контроль за виконання  цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови з питань  діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

Міський голова                                                                               В.К.Пароконний