Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Южноукраїнської міської ради від 29.03.2012 №506 «Про затвердження Порядку розрахунку пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Южноукраїнська у разі будівництва об'єктів, загальна кошторисна вартість яких згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами не визначена або не відповідає одиниці створеної потужності в місті Южноукраїнську»

25.04.2019

 

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акту: рішення Южноукраїнської міської ради від 29.03.2012 №506 «Про затвердження Порядку розрахунку пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Южноукраїнська у разі будівництва об'єктів, загальна кошторисна вартість яких згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами не визначена або не відповідає одиниці створеної потужності в місті Южноукраїнську».

2. Назва виконавця заходів відстеження: Управління містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Южноукраїнської міської ради.

3. Ціль прийняття регуляторного акту:

- встановлення прозорого та чітко врегульованого порядку визначення величини та сплати внесків на створення та розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста;

- забезпечення надходження коштів до міського бюджету для фінансування створення та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 25 березня по 15 квітня  2019 року.

5. Тип відстеження: Періодичне

6. Методи одержання результатів відстеження:

- проаналізувати кількість виданих містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, об’єкти будівництва яких підпадають під дію щодо виникнення у замовника будівництва фінансових зобов’язань в частині сплати відповідної величини пайової участі в розвиток інфраструктури міста;

- проаналізувати кількість укладених договорів про пайову участь замовника будівництва у розвиток інфраструктури міста;

- статистичні показники надходження до міського бюджету, пов’язані з дією акту.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також засоби одержання даних.

Для проведення періодичного відстеження результативності використано дані за 2018 рік, а саме:

- кількість виданих містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки (які підпадають під сплату пайової участі);

- кількість укладених договорів про пайову участь замовника будівництва у розвиток інфраструктури міста;

- статистичні показники надходження до міського бюджету від сплати відповідної величини пайової участі в розвиток інфраструктури міста.

8. Кількісні та якісні показники результативності регуляторного акту:

Пропонується використати наступні показники результативності:

- кількість виданих містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки (які підпадають під сплату пайової участі) - 5;

- кількість укладених договорів про пайову участь замовника будівництва у розвиток інфраструктури міста – 8;

- статистичні показники надходження до міського бюджету від сплати відповідної величини пайової участі в розвиток інфраструктури міста – 82 111,60 тис.грн.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», на підставі  порівняння показників результативності базового та повторного відстеження, та отримання показників періодичного відстеження результативності,  можна зробити висновок щодо досягнення очікуваних результатів та досягнення цілей діючого регулювання.

 

 

Міський голова                                                                             В.К.Пароконний

 

23.04.2019

Виконавець: Погрібний О.Л.