Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров'я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 № 771»

12.02.2019

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» _________ 2019   №  ______

 

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 № 771»

 

Керуючись пп.1 п. «а» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 20, 91, 22, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України    від 17.08.1998 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», на виконання міської   комплексної    Програми «Охорона   здоров`я   в   місті   Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 №771», з метою підвищення рівня соціальної захищеності громадян міста Южноукраїнська, хворих на хронічну ниркову недостатність, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради,

ВИРІШИВ:          

1. Внести  зміни  до  рішення  виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 20.12.2017 № 389 «Про затвердження Порядку використання коштів з міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської  міської  ради від 13.07.2017 № 771» (далі – Порядок), доповнивши Порядок новим додатком 12 а саме: «Порядок надання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу»  (додається).

2. Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (Гехад) забезпечити виплату матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу у межах бюджетних асигнувань, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською комплексною Програмою «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки.

3. Фінансовому  управлінню  Южноукраїнської  міської  ради  (Гончарова) здійснювати фінансування напрямку в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік, згідно з міською комплексною Програмою «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на 2017-2022 роки.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

Секретар міської ради                                                                                Л.П.Дзюбенко

 

Гехад Е.Е., 5-50-56


Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Южноукраїнської міської ради

від «____»_________2019 №____

ПОРЯДОК

надання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу

1. Порядок визначає механізм використання коштів міського бюджету для надання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу.

2. Головним розпорядником коштів міського бюджету для надання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу є департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – ДСП та ОЗ).

3. Право для надання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу, поширюється на громадян зареєстрованих в місті Южноукраїнську, які потребують процедури діалізу згідно з інформацією Некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»» (далі – НКП ЮУ МЦПМСД). Списки поновлюються в разі зміни кількості хворих на ниркову недостатність, що отримують процедуру гемодіалізу. Уточнені списки надає НКП ЮУ МЦПМСД до ДСП та ОЗ в місяці в якому сталися зміни.

4. Для отримання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворі, які потребують проведення процедури гемодіалізу, надають до ДСП та ОЗ наступні документи:

заява громадянина;

копія паспорта;

копія ідентифікаційного коду;

копія довідки медико-соціальної експертної комісії.

5. Перерахування коштів ДСП та ОЗ для надання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу, здійснюється фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради в межах бюджетних призначень поточного року, передбачених міською комплексною Програмою «Охорона здоров`я в місті Южноукраїнську» на зазначений напрямок.

6. Виплата матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворих, які потребують проведення процедури гемодіалізу, здійснюється ДСП та ОЗ щомісяця у розмірі 2000,00 грн. в межах бюджетних асигнувань затверджених у поточному році через відділення банків міста Южноукраїнська шляхом перерахування коштів на особові рахунки громадян, зазначені в їх заявах.

                  

 

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради               Г.Ф. Мустяца