Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про посилення заходів профілактики щодо недопущення загибелі та травмування людей на адміністративній території міста Южноукраїнська

01.02.2019

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  «_30___» ___01______ 2019   №  _13-р__

 

Про посилення заходів профілактики щодо недопущення загибелі та травмування людей на адміністративній території міста Южноукраїнська

     

Керуючись п.1, п.20 ч.4 ст.42  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  відповідно до ч.2 ст.19  Кодексу цивільного захисту України, на виконання розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 13.10.2014 №340-р «Про посилення заходів профілактики щодо недопущення загибелі та травмування людей на території Миколаївської області», з метою запобігання загибелі та травмування людей під час надзвичайних ситуацій та подій, пов’язаних із пожежами в житловому секторі на адміністративній території міста Южноукраїнська:

1. Доручити міському координаційному комітету з питань безпечної життєдіяльності населення (Мустяца) спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников) та рекомендувати Южноукраїнському міському сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області (Бурлаченко) проводити аналіз стану безпеки життєдіяльності населення на адміністративній території міста Южноукраїнська.

                                               Термін: щороку до 01 серпня

2. Доручити управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников) спільно з департаментом соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради (Гехад) розробити та затвердити на засіданні міського координаційного комітету з питань безпечної життєдіяльності населення (Мустяца) заходи щодо недопущення загибелі та травмування людей на адміністративній території міста Южноукраїнська.

                                               Термін: щороку до 20 жовтня

3. Доручити департаменту соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради (Гехад) створити постійно діючі рейдові групи з числа соціальних працівників, спеціалістів Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Дизик), служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради (Гопкал), представників житлово-комунальних підприємств міста із залученням при необхідності та за погодженням представників комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня» (Самойленко), Южноукраїнського відділення поліції Первомайського відділу Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (Третяк), Южноукраїнського міського сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області (Бурлаченко), громадських та волонтерських організацій.                                     

                                          Термін: щороку до 20 жовтня

. Доручити департаменту соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради (Гехад), Южноукраїнському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Дизик) та службі у справах дітей Южноукраїнської міської ради (Гопкал) поновити списки соціально незахищених громадян (самотніх осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагополучних сімей,  що перебувають у складних життєвих обставинах).

                                        Термін: щороку до 20 жовтня

5. Постійно діючим робочим групам здійснювати перевірки житла, де мешкають соціально незахищені громадяни та забезпечити, у тому числі через засоби масової інформації, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи по навчанню населення заходам безпеки при надзвичайних ситуаціях. Інформацію про проведену роботу надати до управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради.

                              Термін: протягом осінньо-зимового періоду

6. Доручити департаменту інфраструктури міського господарства  Южноукраїнської міської ради (Валюшок) організувати в межах повноважень та в установленому порядку:

6.1 облаштування та поновлення в установах комунальної власності, житлово-комунальних підприємствах куточків пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності населення;

                           Термін: щороку до 01 жовтня

6.2 розміщення в абонентних книжках та квитанціях на оплату комунальних послуг роз’яснень, звернень, застережень попереджувального характеру щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності.

                            Термін: постійно

6.3 проведення підприємствами, що обслуговують житловий фонд, інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання правил безпеки у побуті шляхом проведення інструктажів громадян.

                       Термін: постійно

7.  Доручити комунальному підприємству «Житлово-експлуатаційне об’єднання» (Гульман):

7.1 вжити заходів щодо недопущення проникнення сторонніх осіб у підвальні, горищні приміщення багатоквартирних житлових будинків та розміщення в них горючих матеріалів, легкозаймистих рідин, посудин під високим тиском, інших вибухопожежонебезпечних речовин і матеріалів.

Термін: постійно

7.2 організувати, в межах повноважень та в установленому порядку, перевірку, і, при необхідності, поновлення трафаретних написів з питань безпеки у побуті: у під’їздах, холах, на сходових клітинах, коридорах загального користування багатоквартирних житлових будинків.

                           Термін: постійно

8. Доручити управлінню освіти Южноукраїнської міської ради (Сінчук):

8.1 організувати  доведення інформації щодо дотримання правил безпеки у побуті на батьківських зборах у навчальних закладах;

                             Термін: протягом навчального періоду

8.2 поновити облаштовані  у навчальних закладах куточки пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності населення.

                           Термін: щороку до 01 жовтня

8.3 провести у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах із залученням представників Южноукраїнського міського сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області та Южноукраїнського міського відділу управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області місячник безпеки життєдіяльності, навчання діям у випадку надзвичайних ситуацій, профілактичні інструктажі з педагогічними колективами та дітьми;

                           Термін: протягом навчального періоду

9. Доручити відділу звернень громадян, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету (Подвисоцька) організувати висвітлення інформаційних та проблемних матеріалів щодо безпечної життєдіяльності населення на офіційному сайті міста Южноукраїнська.

                               Термін: постійно

10. Доручити керівникам комунальних підприємств міста, управлінь, відділів, служб Южноукраїнської міської ради і її виконавчого комітету, рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності та відомчого підпорядкування, під час нарад, загальних зборів, особистого прийому громадян проводити роз’яснювальну роботу з питань безпеки життєдіяльності серед населення із письмовим фіксуванням відповідних інструктажів.

                      Термін: постійно

11. Розпорядникам бюджетних коштів надавати пропозиції до постійно діючих комісій Южноукраїнської міської ради під час формування міського бюджету щодо передбачення у складі видатків на фінансування міських програм соціального захисту коштів на приведення у пожежобезпечний стан підвідомчих об’єктів, у тому числі підтримання належного стану електрогосподарства та систем опалення.

                    Термін: під час формування (коригування) бюджету

12. Доручити відповідальним за виконання заходів надавати інформацію про результати роботи до департаменту соціальних питань та охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради для аналізу, узагальнення та підготовки звітності.

                  Термін: щороку до 15 березня

13. Доручити управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников):

13.1 організувати спільно з департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (Гехад) та Южноукраїнським міським сектором Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області (Бурлаченко), у межах своїх повноважень та у встановленому порядку, надання допомоги населенню щодо запобігання випадкам переохолодження людей в період низьких температур, особливо особам без визначеного місця проживання.

                       Термін: протягом осінньо-зимового періоду

13.2 проаналізувати спільно з департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (Гехад) стан забезпечення безпеки життєдіяльності на адміністративній території міста, узагальнювати результати проведеної роботи та надавати інформацію до міського координаційного комітету з питань безпеки життєдіяльності.

                           Термін: щороку до 20 березня

13.3 надавати узагальнену інформацію про хід виконання заходів профілактики щодо недопущення загибелі та травмування людей на адміністративній території міста Южноукраїнська Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

                              Термін: щороку до 25 березня

14. Міському координаційному комітету з питань безпеки життєдіяльності (Мустяца) результати проведеної роботи розглядати на засіданнях комітету.

                             Термін: щороку до 20 березня

15. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови від 26 листопада 2014 року №204-р «Про посилення заходів профілактики щодо недопущення загибелі та травмування людей на адміністративній території міста Южноукраїнська».

16. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника  міського голови  з  питань  діяльності  виконавчих  органів  ради Мустяцу Г.Ф.

 

 

Секретар Южноукраїнської міської ради                                                 Л.П. Дзюбенко

 

Гехад

5-50-56