Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт управління будівництва та ремонтів за 2022 рік
AA

Звіт управління будівництва та ремонтів за 2022 рік

Управлінням будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради у 2022 році було заплановано реалізувати значну кількість завдань та проектів відповідно до Програми капітального будівництва об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної інфраструктури Южноукраїнської міської територіальної громади на 2021-2025 роки в новій редакції, серед яких є низка надважливих. Війна з країною агресором росією внесла свої негативні корективи в роботу управління  будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради, сповільнивши або навіть заморозивши реалізацію певних завдань,  заблокувавши важливі державні електронні системи (Prozorro, ДІЯ, Єдина державна електронна система у сфері будівництва, Державна інспекція архітектури та містобудування України, тощо). Незважаючи на труднощі і жах сьогодення управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради продовжує виконувати свої функціональні обов’язки в межах чинного законодавства на благо Южноукраїнської територіальної громади.

Пропонуємо вашій увазі детальну інформацію по об’єктам, з якими працювало управління протягом року.

РОЗПОЧАТІ НАСТУПНІ РОБОТИ:

 «Капітальний ремонт м’якої  покрівлі житлового будинку «ОСББ-35» за адресою: вул. Дружби Народів, 35 м. Южноукраїнськ, Миколаївської області»

Укладено договір від 28.06.22. У зв’язку з погодними умовами підрядник ТОВ «РЕНОБАУ» не зміг розпочати роботи, тому цей об’єкт став перехідним. Роботи розпочнуть у нинішньому році за сприятливих умов.

«Капітальний ремонт м’якої покрівлі житлового будинку ОСББ «Центральний 5/14» за адресою: проспект Незалежності, 14, м. Южноукраїнськ, Миколаївської області».

На даний момент укладено договір від 31.08.22, розпочато роботи підрядною організацією ТОВ «Укравест». Влаштовано мембрану на 3-ох під’їздах житлового будинку.

У 2022 РОЦІ ЗАВЕРШЕНО І ЗДАНО В ЕКСПЛУАТАЦІЮ:

«Капітальний ремонт транзитних трубопроводів теплових мереж ГВП та опалення по бул. Цвіточному, 13а -вул. Енергобудівників, 17 м. Южноукраїнськ Миколаївської області».

Проектом передбачено заміну трубопроводів гарячого водопостачання та опалення між житловими будинками  по бул. Цвіточному, 13а – вул. Енергобудівників, 17 довжиною 47 м.п.

Обсяг робіт мереж передбачає:

Демонтаж та монтаж трубопроводів ГВП надземного прокладання та демонтаж і монтаж опалення надземного прокладання між житловими будинками бул. Цвіточний, 13а – вул. Енергобудівників, 17.

В ході робіт було здійснено заміну трубопроводів Ф76, Ф159 мм (опалення) на труби та елементи трубопроводів Ф76*140 мм, Ф159*250мм попередньо теплоізольованих спіненим поліуретаном із сталевою провідною трубою в захисній металевій оболонці, заміну трубопроводів Ф57, 76, 133, 159 мм (ГВП) на труби та елементи трубопроводів Ф63*125, 90*160, 140*200, 160*225 мм попередньо теплоізольованих спіненим поліуретаном із PE-RT провідною трубою в захисній оболонці.

Встановлені нові металеві конструкції спирання на існуючі металеві опори, проведений монтаж запірної арматури. Схема теплових мереж – двотрубна. Система водорозбору ГВП – закрита. Після завершення робіт було здійснене гідравлічне випробовування.

«Капітальний ремонт м’якої покрівлі житлового будинку «Енергобудівників, 6» м. Южноукраїнськ, Миколаївської області».

Підрядником ТОВ «РЕНОБАУ» укладено договір від 21.06.22 та виконано роботи в повному обсязі. При капітальному ремонті покрівлі було враховано улаштування плоскої м’якої покрівлі з матеріалу «Бітумат Баудер 1В» на рулонній основі. Улаштовані примикання до парапетів, стін, труб із полівінілхлоридних мембран, також були влаштовані флюгарки, воронки з полімерного матеріалу та з листової сталі накривки до парапетів. Проектом враховано і піддашки.

«Капітальний ремонт ліфтів КНП ЮМБЛ вул. Миру, 3 м. Южноукраїнськ Вознесенський район Миколаївська області».

Комунальним підприємством «Житлово-експлуатаційне об’єднання» згідно договору від 03.06.2022 виконано капітальний ремонт двох ліфтів лікарняних Б5-ГВ, ліфт вантажний (операційний), ліфт пасажирський (стаціонар хол).

«Капітальний ремонт ліфтів в житловому будинку за адресою: вул. Енергобудівників, 2 (п. 1, 2, 3, 4, 5) у м. Южноукраїнську Миколаївської області».

Договором від 24.03.22 виконано капітальний ремонт ліфтів у п’яти під’їздах житлового будинку.

«Капітальний ремонт ліфтів в житловому будинку за адресою: вул. Дружби Народів, 4 (п.1, 2) у м. Южноукраїнську Миколаївської області».

Договором від 28.03.22 виконано капітальний ремонт ліфтів у двох під’їздах житлового будинку.

 «Капітальний ремонт ліфтів житловому будинку за адресою: проспект Незалежності 11/ проспект Соборності 8 (п. 3, 4, 5, 6) у м. Южноукраїнську Миколаївської області».

Згідно укладеного договору від 28.03.22 роботи виконанні в повному обсязі у чотирьох під’їздах житлового будинку.

 «Поточний ремонт коридорів, музично-спортивної зали та приміщень Костянтинівського ДНЗ в смт. Костянтинівка Южноукраїнської територіальної громади».

Відповідно до договору від 15.12.21 та договору на додаткові роботи 13.05.22 наприкінці квітня 2022 року завершено поточний ремонт в Костянтинівському закладі загальної освіти. Підрядник ТОВ «АНЕГА» виконував роботи в приміщеннях другого поверху Костянтинівського ДНЗ:

В усіх приміщеннях вставлена нова проводка, стелі та стіни пошпакльовано і пофарбовані кольором, зроблені укоси. Вмонтовані світильники для світлодіодних ламп. Встановлені штепсельні розетки утопленого типу. На підлогах влаштована цементна стяжка, які покрили лінолеумом. Улаштовані полівінілхлоридні плінтуси. Встановлено електричні конвектори. В приміщенні музично-спортивної зали встановлено металеві та металопластикові двері. Замінені дерев’яні двері в одній з кімнат.

Щодо сантехнічних робіт: прокладено трубопровід водопостачання з труб поліетиленових напірних. Прокладено трубопровід опалення. При поточному ремонті встановлено нові унітази зі змивними бачками, одиночні умивальники, раковини, піддон душовий сталевий, змішувач з душем та бойлер, а також установлені фільтри для очищення води.

 «Поточний ремонт. Посилення димової труби до котельні Костянтинівського ЗЗСО в смт. Костянтинівка Южноукраїнської міської територіальної громади».

 З ФОП Єрьоменко Ю.І. укладено договір від 11.11.22 про «Поточний ремонт. Посилення димової труби до котельні Костянтинівського ЗЗСО в смт. Костянтинівка Южноукраїнської міської територіальної громади».

Підрядником було змонтовано металеву конструкцію каркасу по трубі з листової сталі. Діаметр труби становить 800 мм.

«Поточний ремонт приміщення котельні з заміною котла в Іванівському закладі загальної середньої освіти Южноукраїнської міської ради».

Відповідно до укладеного договору від 29.09.22 з ФОП Єрьоменко Ю.І. виконаний поточний ремонт приміщення котельні з заміною котла. В приміщенні котельні встановлено два металопластикових вікна і пластикові підвіконні дошки, зливи та двоє металевих дверей. Встановлено котел сталевий жаротрубний паро-водогрійний на твердому паливі НИИСТУ-5 зав. №7, а також засувка дискова, клапан запобіжний, термометр, манометр. Встановлено вентилятор. Після того, як вмонтували котел, піч обштукатурили глиняним розчином та пофарбовано. Поверхні стін в середині будівлі також пофарбовано вапном. Котел пройшов гідравлічне випробовування.

«Поточний ремонт приміщень в Іванівському закладі загальної середньої освіти Южноукраїнської міської ради під розміщення дошкільного підрозділу».

Роботи згідно договору від 06.10.22 виконував підрядник ТОВ «ЕД ТЕМП». В приміщенні, яке призначене для ігрової та спальні для дітей, замінено електропроводку, пошпакльовані і пофарбовані стеля та стіни. Зроблено укоси. Здійснено обклейку шпалер. Улаштовано цементну стяжку і укладено лінолеум з плінтусами. В приміщенні під санвузол встановлено електропроводку, зроблені укоси, прокладено новий трубопровід каналізації. Поверхня стін облицьована керамічною плиткою, підлога покрита керамічною плиткою. У санвузлах встановлено два умивальники, два унітази з приєднаним бачком, встановлено душовий піддон. Також встановлено електричний бойлер на 100 л.  На сходових маршах: очищено стіни від старої штукатурки, протравлено стелю та стіни від грибка. Встановлено електропроводку, стеля та поверхня стін пошпакльовані і пофарбовані. Встановлено нові батареї. В коридорі встановлено електропроводку, стіни пошпакльовані і пофарбовані. Встановлено металопластикову перегородку. В кожному приміщені встановлено нові металопластикові двері. Усі питання узгоджували з адміністрацією закладу: вибір будівельного матеріалу, колір фарби, лінолеум тощо.

«Реконструкція мереж теплопостачання в Южноукраїнській загальноосвітній школі №4 по проспекту Незалежності, 16 м. Южноукраїнськ Миколаївської області. Коригування».

Мета проекту: коригуванням проектно-кошторисної документації передбачається підключення тепломережі ЗОШ №4 від тепломережі мікрорайону №4а із збереженням існуючого врізання від житлового будинку по проспекту Незалежності,18.

Джерелом теплової енергії для розподільчої теплової мережі Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 служить існуюча теплова мережа мікрорайону №4а в районі житлового будинку бульвару Шевченка, 9, розміщення теплопроводів здійснюється шляхом надземної прокладки на високих та низьких металевих опорах, із збереженням існуючого врізання в транзитну теплову магістраль по підвалу житлового будинку по просп. Незалежності, 18 в кінці проектованої ділянки мережі теплопостачання від житлового будинку по просп. Незалежності, 18.

Теплова ізоляція труб, являє собою попередньо теплоізольовану пінополіуретаном, спіненим циклопентаном трубу, із захисною оболонкою з тонкостінного листового металу для теплових мереж. За рахунок безшовного нанесення ізоляційного шару на труби різної конфігурації значно підвищується стійкість до механічних навантажень.

Система теплопостачання після проведення робіт матиме вигляд незалежного теплоносія до ЗОШ І-ІІІ ступенів №4.

В результаті отримаємо:

- високе енергозбереження та економічність системи транспортування теплової енергії;

- зніметься додаткове навантаження з будинку по просп. Незалежності, 18, як наслідок приведення системи теплопостачання будинку до належного проектного стану шляхом від’єднання від системи будинку зайвих споживачів теплопостачання, а саме Южноукраїнську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4;

- підтримання належного температурного режиму Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, згідно медичним вимогам безпеки (правила і норми) щодо освітнього середовища у закладі загальної середньої освіти, відповідно до Наказу МОЗ України 25 вересня 2020 року № 2205.

-  висока ефективність теплоізоляції за рахунок дуже низького коефіцієнта теплопровідності (0,022-0,029 Вт/м*К), зменшення втрат теплової енергії у трубопроводах у 3-4 рази порівняно з нормативними;

- широкий температурний діапазон застосування – від -150°C до +140°C.

«Реконструкція кисневого пункту КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня». Улаштування кріогенного газифікатора за адресою: вул. Миру, 3 м. Южноукраїнськ Вознесенський район Миколаївська область» (із підключенням до системи газозабезпечення інфекційного відділення)».

Проєктом передбачено:

- залізобетонний майданчик під проектне обладнання в існуючому кисневому пункті;

- блискавкозахист та заземлення проектного обладнання;

- встановлення проектного кріогенного резервуару (газифікатора) об’ємом 5,0 м3;

- встановлення випарника 200 м/год;

- обв’язку проектного обладнання;

- приєднання проектного обладнання до існуючої мережі системи киснепостачання в кисневому пункті;

- прокладання трубопроводу від існуючого кисневого пункту до інфекційного відділення;

- внутрішньо-будинкове розведення системи киснепостачання інфекційного відділення з влаштуванням швидко-роз’ємних муфт з флоуметрами у місцях споживання кисню відповідно до погодженого медичного завдання;

- встановлення 6-ти додаткових швидко-роз’ємних муфт з флоуметрами у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії;

- встановлення 2-х контрольно-відсічних блоків на 1-му поверсі у приймальному відділенні на 4-му поверсі у хірургічному відділенні;

Мета проекту: забезпечити безперебійним постачанням кисню медичного газоподібного на існуючі точки споживання.

У зв’язку з поширенням коронавіруса SARS-CoV-2 в світі та різким збільшенням хворих на COVID-19 в Україні, Кабінетом Міністрів України сформовано спеціальний Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV2, та її наслідками. У рамках реалізації заходів по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, проводиться встановлення додаткового резервуару для зберігання рідкого кисню та підведення трубопроводів з киснем до місць його використання.

Система забезпечення лікарні киснем включає в себе газифікаційну кріогенну станцію, розподільчий газовий пункт кисню газоподібного та систему трубопроводів для забезпечення подачі кисню. Робота кріогенної газифікаційної станції заснована на газифікації рідкого кисню, що зберігається в кріогенному резервуарі за робочою температурою Т≥-183оС, та подальшою подачею кисню на споживача через вентиль видачі рідини на випарник продукційний, де кисень рідкий переходить у газоподібний стан шляхом теплообміну через випарник з навколишнім повітрям. Далі вже газоподібний кисень проходить через запірну арматуру, що змонтована після продукційного випарника та по магістральному трубопроводу подається до кисневого газорозподільчого пункту. На кисневому газорозподільчому пункті встановлені колектори, які в свою чергу пов’язані з трубопроводом подачі кисню від джерела (газифікаційна станція) та трубопроводами споживача (окремо по кожному корпусу). На колекторах розподільчої станції встановлена запобіжна арматура та манометри. Від колекторів кисень з робочим тиском, який дорівнює тиску, на який відрегульований кріогенний газифікатор, далі подається до входу у кожен корпус.

«Капітальний ремонт зовнішніх інженерних мереж теплопостачання (опалення та ГВП) від ТК-515 до житлового будинку №49 по вул. Набережна Енергетиків у м. Южноукраїнськ Миколаївської області» між житловим будинком №49 по вул. Набережна Енергетиків та житловим будинком №45.

Капітальний ремонт зовнішніх інженерних мереж теплопостачання (опалення та ГВП) на ділянці від ТК-505 до ТК-507 по вул. Молодіжна у м. Южноукраїнськ Миколаївської обл.

У відповідності до умов укладених договорів підряду виконано наступні роботи: виконано демонтаж зовнішніх інженерних мереж теплопостачання та гарячого водопостачання у прохідних каналах, прохідні канали очищені від сміття, у деяких місцях від багна. Виконано прокладання нової мережі теплопостачання та гарячого водопостачання. У 2023 році за умови сприятливих погодних умов будуть виконані роботи по відновленню благоустрою.

ОСББ «Соборності,7» по Програмі підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2019-2023 роки  на умовах співфінансування 90%/10% за кошти Южноукраїнської міської територіальної громади виконані роботи по об’єкту:

«Капітальний ремонт інженерних мереж опалення, мереж постачання холодної та гарячої води житлового будинку №7 по проспекту Соборності у м. Южноукраїнськ Миколаївської області. Коригування.

У відповідності до умов укладеного договору підряду виконано наступні роботи: виконано демонтаж внутрішніх інженерних мереж теплопостачання та гарячого водопостачання. Виконано прокладання нової мережі холодного та гарячого водопостачання з першого по сьомий під’їзди.

 

ПЕРЕХІДНИМИ ОБ’ЄКТАМИ БУДІВНИЦТВА, які розпочато у 2022 році і будуть реалізовані у 2023 році, являються:

«Реконструкція системи киснепостачання КНП "Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня". Улаштування кисневої станції за адресою: вул. Миру, 3 м. Южноукраїнськ Вознесенський район Миколаївська область».

Управлінням будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради з 2022 року ведеться робота з реалізації важливого напрямку для Южноукраїнської міської територіальної громади, а саме влаштування резервної системи киснепостачання для забезпечення безперебійної подачі кисню у КНП «ЮМБЛ». Відповідно до пункту 13 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я» , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.11.2021 р. № 1243, КНП «ЮМБЛ» ввійшла до переліку закладів та отримала кисневу станцію, за умови виготовлення відповідної документації.

Протоколом постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, торгівлі, послуг та розвитку підприємства від 17.02.2022 року №28 було затверджено фінансування на розробку проектно-кошторисної документації  та проведення експертизи по об’єкту: Реконструкція системи киснепостачання КНП "Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня". Улаштування кисневої станції за адресою: вул. Миру, 3 м. Южноукраїнськ Вознесенський район Миколаївська область», у тому числі виконання інженерно-геодезичних вишукувань.

Повна реалізація даного напрямку планується до кінця лютого 2023 року.

«Капітальний ремонт санвузлів з влаштуванням кабінок та шаф для інвентаря в Гімназії №1 по бульвару Курчатова, 6 м. Южноукраїнськ Миколаївської області».

Враховуючи той факт, що з кожним роком заклади освіти, дошкільні навчальні заклади, спортивні майданчики, що належать до управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка, потерпають від незворотних змін, список потреб тільки зростатиме, якщо не підтримувати належним чином стан даного майна, а саме проводити вчасно технічні обстеження, поточні та капітальні ремонти.

Відповідно до рішення Южноукраїнської міської ради від 27.05.2021 №437 «Про передачу функції замовника з будівництва та поточного ремонту будівель закладів та установ освіти», до управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради від управлінням освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка передано функції Замовника у проведені будівельних (реконструкція, нове та капітальне будівництво) та поточних робіт.

Згідно потреби управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка, у 2022 році розпочато проведення робіт з реалізації напрямку: «Капітальний ремонт санвузлів з влаштуванням кабінок та шаф для інвентарю в Гімназії №1 по бульвару Курчатова, 6 м. Южноукраїнськ Миколаївської області» (рішення Южноукраїнської міської ради  від 03.02.2022 № 942).

Війна з країною-агресором росією внесла свої негативні корективи в роботу всіх сфер будівництва, сповільнивши або навіть заморозивши реалізацію певних завдань, але управління продовжує працювати та реалізовувати поставлені задачі.

З початком 2023 року відновлені капітальні роботи санвузлів в навчальному закладі. Користуючись ситуацією, тобто відсутністю  дітей у стінах Гімназії №1 (нині Ліцей №5), попри обмежене фінансування, порушення логістики, брак пального, критичність ситуації в наявності необхідних будівельних матеріалів та обладнання, підрядна організація продовжує виконувати свої зобов’язання відповідно до договору.

Передбачено оновлення 7 шкільних санвузлів відповідно до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Це, фактично, будівництво з нуля. Усе старе демонтували, кімнати перепланували, враховуючи потреби дітей. Крім того, на першому поверсі ліцею буде інклюзивний санвузол для людей з обмеженими фізичними можливостями.

 «Капітальний ремонт ТРП-6. Заміна одиниць та вузлів технологічного устаткування та їх інженерних мереж по вул. Дружби Народів, 33д в м. Южноукраїнськ Миколаївської області».

 «Капітальний ремонт ТРП-4б. Заміна одиниць та вузлів технологічного устаткування та їх інженерних мереж по бул.Шевченко,3а в м. Южноукраїнськ Миколаївської області».

Згідно умов укладених договорів на виконання робіт підрядними організаціями виконані роботи по заміні покрівельного матеріалу, відновлено замощення вздовж будівель. У термін до 15 грудня 2022 року було забезпечено частковий монтаж обладнання без підключення до існуючих систем. Роботи щодо підключення обладнання у ТРП-6 та ТРП-4б будуть виконані після опалювального сезону 2022-2023 року. Нажаль, катастрофічним чинником у затримці та несвоєчасному виконанню договірних зобов’язань виступила війна. Порушена логістика поставок обладнання, матеріалів, конструкцій, складна ситуація з пальним, різке підняття цін на будівельні матеріали, обмежене фінансування, тощо – все це негативно впливає на роботу Генпідрядника. 

«Капітальний ремонт вулиці Дружби Народів в м. Южноукраїнськ Миколаївської області» (ІІ черга).

У відповідності до умов укладеного договору підряду виконано наступні роботи: від перехрестя вулиці Олімпійська до вул. Миру по улиці Дружби Народів здійснено фрезерування старого асфальтобетонного покриття, установлено нові бортові бетонні камені, виконано нове покриття гарячою асфальтною суміщу. У 2023 році за умови сприятливих погодних умов будуть виконані роботи з влаштування горизонтальної дорожньої розмітки та установлено дорожнi знаки на металевих стояках.

 

Читайте також

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами мережевого трубопроводу 08.04 2024р. буде відклю...

КП ТВКГ інформує

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

Комунальним підприємством  «Теплопостачання та  водо-каналізаційне господарство&raqu...

Шановні мешканці міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами на  трубопроводі ГВП буде відключено гаряче водо...

Інформує КП ТВКГ

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

  Комунальним підприємством «Теплопостачання та  водо-каналізаційне господар...

Оголошення

Комунальне підприємство «Грааль»

Комунальне підприємство «Грааль» Южноукраїнської міської ради, код ЄДРПОУ: 41340464 ...

Щотижнева комунальна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

28 лютого у залі засідань виконавчого комітету відбулася щотижнева нарада з питань житлово-комунальн...

КП ТВКГ інформує

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

  Комунальним підприємством «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»...