Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт про виконання плану заходів з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік
AA

Звіт про виконання плану заходів з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік

Звіт
про виконання плану заходів
з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік по Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області за 1 півріччя 2017 року

На виконання вимог наказу Пенсійного фонду України від 28.02.2017 року № 30 «Про програму Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік» та наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області від 10.03.2017 року «Про  затвердження Плану заходів з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017рік» Южноукраїнським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду Миколаївської області було видано наказ від 16 березня 2017 №55 «Про затвердження Плану заходів з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік», який було доведено до працівників Южноукраїнського об’єднаного управління.

Відповідно до Плану  антикорупційних заходів затверджених наказом від 16 березня 2017 року № 55  протягом I півріччя 2017 року здійснювався моніторинг норм і практики застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність Управління, з метою їх перегляду та забезпечення відповідності актуальним корупційним викликам і загрозам. Протягом звітного періоду було проведено аналіз діючих нормативно-правових актів щодо передбачення в них ефективних заходів запобігання виникненню, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів службових осіб Южноукраїнського об’єднаного управління  Пенсійного фонду України та внесення пропозицій щодо необхідності їх перегляду, включаючи урегулювання механізмів контролю за прийняттям рішень про пенсійне забезпечення працівників Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України та членів їх сімей.

Було проведено аналіз існуючої практики взаємодії служб та спеціалістів Южноуркраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України при виконанні покладених на них завдань, з метою вдосконалення механізму багатоступеневого внутрішнього контролю за реалізацією ними своїх повноважень, зокрема дискреційних.

У звітному періоді проведено моніторинг положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій працівників Южноукраїнського об’єднаного управління  Пенсійного фонду України з метою своєчасного приведення їх у відповідність до змін у антикорупційному законодавстві України та підзаконних актах.

Проведено моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Южноукраїнського об’єднаного управління  Пенсійного фонду України та керівного складу  управління, членів їх сімей, з метою контролю за своєчасним вжиттям заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Протягом звітного періоду здійснювався моніторинг адміністративних витрат та аналіз причин їх зростання, зокрема на придбання товарів, робіт та послуг, оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

В Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України продовжується здійснюватись впровадження механізму обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій з унеможливленням підготовки документів про призначення (перерахунок) пенсій спеціалістами Южноукраїнського об’єднаного управління, які безпосередньо здійснюють прийом громадян.

Протягом І півріччя 2017 року повідомлень громадян щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників Южноукраїнського об’єднаного управління не надходило.

В Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України проводиться реалізація акту Пенсійного фонду України щодо критеріїв та системи оцінки ефективності роботи працівників для визначення рівня результативності та ефективності служби, планування кар’єри, виявлення необхідності підвищення рівня професійної компетентності, стимулювання результативної діяльності.

Проводиться постійний моніторинг додержання державними службовцями  Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу, насамперед, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб.

У І півріччі 2017 року забезпечувався контроль за своєчасністю подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави в об’єднаному управлінні, за минулий рік. Надавалась допомога у їх заповненні. Порушень щодо несвоєчасного подання або неподання декларацій виявлено не було.

Було проведено інформаційно - роз’яснювальну роботу серед працівників об’єднаного управління щодо дотримання норм антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу, насамперед, в частині обмеження та заборони видів поведінки державних службовців.

Южноукраїнським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України  в установленому порядку оприлюднюється інформація про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти та використання державних коштів Пенсійного фонду України.

У І півріччі 2017 року  закупівля товарів робіт та послуг здійснювалась з використанням електронної системи закупівель у порядку, визначеному законодавством.

Постійно здійснюється контроль за своєчасним фінансуванням пенсійних виплат через установи банків та поштових відділень.

Забезпечується функціонування системи правової освіти працівників Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області, в тому числі у сфері антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу

 

 

 

 

Читайте також

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванн...

Про призначення надбавки до пенсії на утримання непрацездатних членів сім'ї відповідно Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту “а” статті 16 та пункту “а” статті 24 Закону України&nb...

Кабінет страхувальника: нові можливості в роботі з електронними лікарняними

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Наразі сформований листок непрацездатності надсилають страхувальникам через кабінет страхувальника н...

Чи може особа з інвалідністю з дитинства одночасно отримувати і пенсію по втраті годувальника і соціальну допомогу?

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до статті 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства т...

Надання страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” № 11...

Відповідаємо на чисельні звернення щодо переведення з пенсії за вислугу років на пенсію за віком

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Ключовим нормативно-правовим актом, який регламентує загальні положення та особливості призначення п...

Про перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постаново...