Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звернення начальника Южноукраїнського міського відділення ВД ФССУ  до роботодавців всіх форм власності
AA

Звернення начальника Южноукраїнського міського відділення ВД ФССУ  до роботодавців всіх форм власності

Відзначення Міжнародного дня людей з особливими потребами – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед особами з інвалідністю, які потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Люди з особливими потребами  – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з особливими потребами.

Звичайно, цей день не можна називати святковим. Проте він нагадує про необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоровя і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з інвалідністю і вони потребують допомоги і уваги. 

Відзначаючи щороку Міжнародний день людей з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що дані громадяни потребують особливої уваги. Що для них мають бути створені такі умови, щоб кожен день у їх житті був наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, приносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них, що життя є і воно продовжується. Адже саме ставлення до осіб з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства. Результатом спільної роботи влади, бізнесу та громадських організацій інвалідів стало поступове впровадження європейських стандартів життя для цієї категорії громадян, їх інтеграція у сучасне суспільство та виконання Указу Президента України «Про Стратегію сталого розвитку "Україна - 2020"  від 12 січня 2015 року  № 5/2015.

Южноукраїнське міське відділення докладає багато зусиль для того, щоб розширити та збільшити допомогу особам з інвалідністю, які постраждали на виробництві, поліпшити їх добробут, медичне обслуговування, надати їм відповідні соціальні послуги, роблять усе можливе, щоб потерпілі не залишилися зі своїми проблемами та болем наодинці.

То ж давайте всі разом допоможемо цим людям повірити в завтрашній день і людську доброту, зберегти в душі маленькі радощі і великі надії. Та звертаємося до Вас, з проханням не забувати про людей з інвалідністю, які постраждали на виробництві та в свій час внесли значний вклад в розвиток Вашого підприємства та процвітання нашого міста,  адже головне наше завдання підтримати людей з обмеженими фізичними можливостями не лише з нагоди Міжнародного дня інвалідів, а й щоденно надаючи їм соціальну допомогу і підтримку.  Пам'ятайте, що милосердя і співчуття завжди воздасться сторицею.

Користуючись нагодою,  хочу подякувати всім, хто опікується людьми з інвалідністю. Адже головне наше завдання підтримати таких людей не лише з нагоди Міжнародного дня людей с особливими потребами, а й щоденно надаючи їм соціальну допомогу і підтримку. Створити такі умови, що ці люди відчували себе  в  нашому  суспільстві  дійсно захищеними та рівними.  Інвалідність – це не вирок.

 

 

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...