Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звернення начальника відділення до роботодавців-страхувальників!
AA

Звернення начальника відділення до роботодавців-страхувальників!

Щороку згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 р. № 685/2006 28 квітня в Україні та світі відзначають День охорони праці.

За рекомендацією Міжнародної організації праці (МОП) Україна відзначатиме День охорони праці під гаслом «Захищене і здорове покоління». Девіз Дня охорони праці в 2018 році дуже актуальний. В Україні працює майже кожен третій віком від 15 до 24 років, що становить понад 1 мільйон наших громадян.

Молоде покоління є рушійною та прогресивною силою для щасливого майбутнього. Враховуючи, що в країні триває активна фаза всебічного реформування економіки, наше завдання – зберегти молоде покоління як безцінний потенціал для майбутнього становлення ефективної і сильної держави. Реформи освіти та охорони здоров’я мають забезпечити гідні умови праці для молодих працівників. Молодь повинна знати про свої права та обов’язки з охорони праці на підприємстві, а отже бути захищеною. Правове поле та умови виробництва повинні розвиватися насамперед з  урахуванням інтересів молоді, забезпечуючи захист від небезпек і збереження здоров’я майбутнього трудового потенціалу країни.

Особливу роль у цьому процесі відведено школам і закладам вищої освіти – саме тут з дітьми і  молоддю мають проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу та навчання, спрямовані на формування культури охорони праці майбутніх працівників.

Використовувати дитячу працю та молоді без оформлення трудових відносин є порушенням законодавства та прав громадян, та є злочином.

Одним із суспільно значущих проектів, спрямованих на популяризацію серед молодого покоління культури безпеки праці є конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», який проводиться Южноукраїнським міським відділенням Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області уже 10 років поспіль.  До процесу формування відповідального ставлення до безпеки праці були залучені діти усіх навчальних закладів міста, які разом з їхніми батьками і вчителями взяли участь у конкурсі.

Прошу керівників: Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнського професійного ліцею, Служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, освітніх закладів проводити спільні заходи (квести, різні конкурси, відкриті уроки, семінари, наради та бесіди, тематичні виставки та ін.).

На виконання спільних заходів з Департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради підсумки проведеної роботи будуть підведені на засіданні «круглого столу» та відзначено краще підприємство з охорони праці та кращий працівник в організації охорони праці.   

 

 

 

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...