Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зробіть щеплення, захистіть себе від COVID-19!
AA

Зробіть щеплення, захистіть себе від COVID-19!

Станом на 26 червня майже 700 тисяч українців не отримали другу дозу вакцини проти COVID-19, ще понад 14 мільйонів не зробили бустерне щеплення. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«З об’єктивних причин, що спричинені повномасштабним вторгненням російської федерації, спостерігаємо зменшення темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби. Разом з тим, останні чотири місяці середня кількість зроблених щеплень складає близько чверті мільйона на місяць. Варто зазначити, що ще 689 тисяч українців не завершили базовий курс вакцинації, а понад 14 мільйонів не отримали бустерну дозу», — зазначив Ігор Кузін.

Загалом, першу дозу отримали 15,9 млн осіб, завершили базовий курс вакцинації — 15,2 млн українців, отримали бустерне щеплення — 1,4 млн осіб.

Статистика свідчить, що найбільше українці зараз роблять бустерних щеплень.

Водночас медична інфраструктура з вакцинації наразі дозволяє робити щеплення всім, хто цього потребує, у відносно безпечних регіонах. Лише за минулий тиждень працювали майже 2500 пунктів щеплення та 109 центрів масової вакцинації. Щеплювали українців 463 мобільні бригади.

Важливо, що в Україні наразі достатньо вакцин — майже 10 млн. Зокрема, йдеться про вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac.

«Зараз особливо важливо піклуватися про себе та здоров’я близьких, адже цим ми не лише зберігаємо власне життя, а й даємо змогу медикам працювати задля порятунку постраждалих унаслідок війни. Тому закликаю всіх, хто ще не отримав необхідне щеплення, надолужити пропущене», — підсумував Ігор Кузін.

Нагадаємо, що в Южноукраїнську щеплення від COVID-19 можна зробити в центрі масової вакцинації, який знаходиться за адресою: вул. Паркова, 3в, кабінет 209  (Некомерційне комунальне підприємство «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»). В наявності  вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac. Центр вакцинації працює з понеділка по п’ятницю щоденно, з 8.00 до 16.00. Попередній запис не потрібний. 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...