Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Згуртованість – наш шлях до перемоги: Миколаївщина відзначає 100-річчя проголошення Акта Злуки
AA

Згуртованість – наш шлях до перемоги: Миколаївщина відзначає 100-річчя проголошення Акта Злуки

Сьогодні головне завдання – залишатись згуртованими і єдиними. В умовах зовнішньої агресії саме національна єдність є життєво необхідною цінністю для нас усіх, для нашої незалежності.

Про це заявив перший заступник голови Миколаївської ОДА В’ячеслав Бонь на урочистостях до Дня Соборності України 22 січня (ФОТО).

«Від імені голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка, вітаю усіх з одним із найважливіших державних свят – Днем Соборності України. Рівно 100 років тому 22 січня  1919 року в Києві на Софійській площі було підписано Акт Злуки, внаслідок чого ми отримали те, про що мріяли багато поколінь українців – Єдину, Соборну, Українську державу. Але на жаль, та держава не проіснувала навіть року. На шляху до її існування стала Російська імперія. І лише в 2014 році ми знову об’єдналися, коли Росія показала своє справжнє обличчя. Перше, що я хочу побажати нам і нашому народу – це виваженості при прийняті рішень і згуртованості. Будемо згуртовані – ми переможемо. Головне завдання для нас зараз – це зберегти нашу Україну, зберегти нашу самостійність і незалежність», - наголосив В’ячеслав Бонь.

Він наголосив, що наразі в Україні відбуваються важливі зміни, про які мріяли наші пращури 100 років тому. Зокрема – це реальна децентралізація влади, становлення України, які Європейської держави.

«Ми знову, як і 100 років тому, взяли курс на реальну децентралізацію і сьогодні всі органи місцевого самоврядування дуже добре це відчули, отримавши додаткові повноваження і, що важливо, отримавши кошти на реалізацію цих повноважень. Ми запустили досить важливі соціальні реформи. Вже сьогодні в багатьох наших селищах люди бачать нові амбулаторії, які вони не мріяли побачити. Люди бачать нові школи – відремонтовані, устатковані за останнім словом. І ми продовжуємо рухатись вперед!», - відзначив перший заступник голови ОДА.

http://www.mk.gov.ua

 

Читайте також

З жовтня 2020 року при облдержадміністрації запрацювала робоча група з врегулювання проблемних питань, які виникають під час реєстрації фермерами податкових накладних

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації

До основних завдань робочої групи входять: сприяння взаємодії органів влади у врегулюванні про...