Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Здоровий глузд – в Україні проти масштабного сполаху коронавірусної хвороби після пасхи
AA

Здоровий глузд – в Україні проти масштабного сполаху коронавірусної хвороби після пасхи

В Офісі президента заявили, що лише 3% українців збираються відвідати церкву на Великдень, а більшість підтримує ідею проведення богослужіння в режимі онлайн.

Про це стало відомо з наради за участі президента Зеленського щодо боротьби з коронавірусом.

Як зазначалося під час наради, до 70% громадян України підтримують заходи карантину та проєкт "Великдень вдома".

Глава держави зауважив, що пік епідемії ще попереду, тому добре, що українці відповідальні у цьому питанні.

ПЦУ не проводитиме спільних посвячень великодніх страв та верби у храмах та у прихрамових територіях щоби не допускати скупчення людей, а відвідування кладовищ у поминальні дні перенесено на 6 червня.

Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук закликав вірян залишатися вдома на Великдень і дивитися онлайн-трансляцію служінь.

«У цей рік свято Святої Пасхи у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах Пасхальні богослужіння будуть звершуватися», — сказав Онуфрій. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/predstoyatel-moskovskoji-cerkvi-faktichno-zaklikav-lyudey-iti-do-hramiv-na-velikden-shchob-postoyati-na-vulici-673277.html

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій у зверненні до Великодня не закликав людей лишитись вдома, а повідомив, що всі хто прийдуть на службу, молитимуться надворі.

8 квітня МВС повідомило, що домовилось із Всеукраїнською радою церков про те, що релігійні служби відбуватимуться на час карантину без вірян, а на Великдень церкви не будуть збирати людей біля церков та у самих храмах.

Попри певну агітацію в цей тривожний час йти до Церкви, Ваш кошик освятиться Богослужінням біля екрану телевізора чи радіо приймача.

Це принципово краще ніж наражати себе та інших на велику небезпеку!

 

 

Читайте також