Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Збільшення кількості пожеж у побуті – проблема, яка гостро постає в осінньо-зимовий період
AA

Збільшення кількості пожеж у побуті – проблема, яка гостро постає в осінньо-зимовий період

Як свідчить статистика, на зимовий період припадає найбільша кількість пожеж в житлі. Внаслідок низьких температурних показників, громадяни вимушені забезпечувати свої домівки теплом: одні роблять це в безпечний спосіб, інші — навпаки, порушуючи при цьому елементарні правила пожежної безпеки, відомі з дитинства.

Всього на території Миколаївської області зареєстровано 3238 пожеж, з них - 998 у житловому секторі, піч час яких загинуло 53 особи.

Аналізуючи причини вогневих випадків, можна зробити висновок, що призвідниками більшості з них є самі домочадці, які необережно поводяться з вогнем, не дотримуються правил користування електрообладнанням та обігрівачами, порушують правила експлуатації пічного опалення й палять в ліжку, особливо в нетверезому стані.

Так, 6 грудня виникла пожежа у приватному житловому будинку на вул. Гагаріна с. Мостове Доманівського району. Стало відомо, що в одній з кімнат будинку через велике нагромадження дров та сміття поблизу печі, виникло загоряння та утворилось щільне задимлення. Господарка 1943 р.н., яка на момент виникнення пожежі знаходилась у помешканні, самостійно вийшла на свіже повітря.

Цього ж дня до Служби порятунку сповістили про пожежу літньої кухні на вул. Східна смт. Олександрівка Вознесенського району. По приїзду з’ясовано, що господарка розтопила піч у літній кухні та пішла до оселі, розташованої поруч. Через деякий час сусіди побачили дим з помешкання, про що повідомили рятувальників і господарку.

Наступного дня, 7 грудня, за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі одноповерхового житлового будинку на вул. Володимирській м. Вознесенськ. Вогнеборцями 12 Державної пожежно-рятувальної частини встановлено, що через підгоряння їжі в електропечі, виникло щільне задимлення в помешканні. Семирічнадівчинка, самостійно вибравшись через вікно, повідомила про подію рятувальників та чекала на їхній приїзд, адже в квартирі залишилась її бабуся. Вогнеборці вивели жінку та мешканців сусідньої квартири на свіже повітря, а помешкання провітрили.

Шановні громадяни!

Пам’ятайте, вогонь може безжалісно лишити Вас життя та згубити матеріальні надбання! Надзвичайно важливо попередити пожежу, ніж боротись з її непоправними наслідками!

Пам’ятайте, що у разі екстрених ситуацій, Служба порятунку завжди на варті вашої безпеки!

Телефонуйте за номером 101!

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...