Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Завдяки Енергоатому в Южноукраїнську з’явився новий спортивний майданчик
AA

Завдяки Енергоатому в Южноукраїнську з’явився новий спортивний майданчик

26 серпня під час робочого візиту до ВП ЮУАЕС т.в.о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін крім виробничих питань приділив увагу і соціальним. Він особисто взяв участь у відкритті нового спортивного майданчика. Захід став справжнім спортивним святом. Перший матч на новому полі провели любительська команда «Тинь», основу якої складають працівники Южно-Української АЕС, та ветеранська збірна «Динамо» Київ. Президенту енергокомпанії надали право першого символічного удару по м’ячу.

Новий спортивний майданчик у Южноукраїнську з’явився за ініціативи профспілкового комітету НАЕК «Енергоатом» та за підтримки адміністрації енергокомпанії. Облаштування схожих спортивних споруд було профінансовано для всіх міст-супутників АЕС.

Петро Котін, т.в.о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом»: «Сьогодні ми завершуємо перший цикл будівництва спортивних об’єктів у містах-супутниках АЕС. Подібні спортивні майданчики вже є в Енергодарі, Нетішині і, як бачимо, - в Южноукраїнську. У Вараші в рамках цього проєкту реконструйовано стадіон. Хочу зазначити, що НАЕК «Енергоатом» виділяє досить значні суми коштів на розвиток соціальної сфери міст-супутників АЕС. Звичайно, основна наша ціль – безпечна експлуатація атомних енергоблоків, проте в енергокомпанії піклуються і про соціальний захист персоналу. Важливо, щоб працівники відчували турботу про себе і гордість від того, що працюють в атомній енергетиці».

Ігор Полович, генеральний директор ВП ЮУАЕС: «Останнім часом відбулось чимало спортивних заходів, в яких представники трудового колективу ЮУАЕС досягли значних успіхів. Спорт – це перш за все здоров’я, гарний відпочинок, хороший настрій, що позитивно впливає і на виробничу діяльність персоналу. Маю надію, що це не останній спортивний об’єкт, який ми відкриваємо».

Місцем для спорудження спортивного майданчика в Южноукраїнську обрали територію оздоровчо-реабілітаційного комплексу «Іскра» ВП ЮУАЕС. Саме тут атомники відновлюють своє здоров’я, проходять реабілітацію, а в літній період на базі закладу діє дитячий табір.

Сергій Снітков, голова профспілкової організації ЮУАЕС: «Для нас це визначна подія – реалізація спільного соціального проєкту адміністрації і профспілкового комітету енергокомпанії. Ми вдячні за розуміння і підтримку, тож намагались якомога ефективніше використати виділені кошти. Майданчик багатофункціональний, тут можна грати у футбол, волейбол, великий теніс, стрітбол».

Профкомом НАЕК «Енергоатом» на спорудження об’єкта було виділено 1 млн грн. Це вартість матеріалів з урахуванням монтажу. До переліку входить штучне покриття, ворота, сітки, огородження. Підготовку території - геодезичні дослідження, завезення ґрунту, щебеню, облаштування дренажної системи тощо - було виконано вже власними силами підрозділів ЮУАЕС за кошти профспілкового комітету підприємства.

Площа поля зі штучним покриттям – 800 м2. Його розміри – 20 на 40 метрів. Майданчик універсальний, тут можна займатись декількома ігровими видами спорту.

Першими випробували новозведений спортивний об’єкт футболісти. У товариському матчі за Кубок ЮУАЕС боролись любительська команда атомників «Тинь» та професіонали – ветерани «Динамо» Київ. Основна гра закінчилась внічию з рахунком 3:3. Та оскільки турнір на Кубок однозначно передбачає переможця, суддя призначив серію пенальті. Більш влучними виявились любителі. Результат гри – 3:2 на користь команди «Тинь». Проте головне у цій грі не перемога, а прагнення южноукраїнських атомників жити повноцінним здоровим життям, адже запорукою довголіття, зокрема й трудового, є спорт. У НАЕК «Енергоатом» це добре розуміють і всебічно підтримують як профспілка, так і адміністрація компанії.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...