Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЗАОЩАДЖЕННЯ В ДОПОМОГУ ЛЮДЯМ!
AA

ЗАОЩАДЖЕННЯ В ДОПОМОГУ ЛЮДЯМ!

Є таке бачення, що всі кошти, які заощадили в бюджеті –точно не перепадуть на корупцію, (на відкати), а її присутність в кошторисі міста дуже вірогідна. Те, що не отримали мисливці за бюджетними коштами можемо реально спрямувати на тарифний та інший соціальний захист наших мешканців. А наявність в раді поборників бюджетного вампіризму має чимало свідчень.

Наприклад, чого вартувало відоме із стенограми депутатське волання – «на тариф грошей не дам …» та «плювати на закон»?  Тільки потім з’ясовувалось в які мільйонні втрати  обертались такі безкарні витівки в міській раді! 

Ще приклад. Тільки чергове 25.06.2020 архітектура міста подала на розгляд міської ради проект рішення Про формування пропозицій по благоустрою та створенню зон відпочинку на території м.Южноукраїнськ , як тут же від депутата С. Горностая пролунали традиційні звинувачення і відразу 13 депутатів написали голові Миколаївської ОДА, що міський голова корупціонер. Область це не зацікавило. В свою чергу, існуючий мораторій на розбудову центру міста за кошти інвесторів, це не ті заходи, які мають місце у всіх містах країни. Та у нас є щось особливе. Що ж саме?

Погляньте на центральні вулиці в інших містах, наприклад у нашому Миколаєві, там всі тротуари в центрі вимощені гарною плиткою, а у нас третій рік діє заборона. Попри неї у нас декілька підприємців вже поклали плитку – біля магазину «Жемчужина»; поряд, де покриття було вщент розбите і була яма, ми маємо гарну площу і фонтан, який за процедурою зміни власника. Підприємець оформлює передачу в наше СКГ, аби було кому за ним доглядати. Тільки тут бюджет міста заощадив понад два мільйона гривень (фото 1,2,3). Я таку ініціативу підтримую. Але у кого і яка тут корупція?

Ще є декілька підприємців, які мають можливість покласти плитку і зробити сучасною площу, наприклад біля магазинів Фокстрот, АТБ і Вікторія, де наразі криве і розбите покриття, аж люди спотикаються (фото 4,5), то що, це теж погано? Більше того, всі земельні питання, коли мова буде вестись про капітальне будівництво, це виключна компетенція депутатів міської ради, але вони «тягнуть резину» вже третій рік, а коли їм нагадуєш щоб зняли мораторій, то ти ворог і корупціонер. Ні панове, це ви вичікуєте кращого часу, коли у одного з ваших угрупувань буде явна більшість голосів, тоді все відразу у вас і складеться. Ось в цьому можуть бути чиїсь інтереси.

Тільки не треба робити, як зробили біля ряду магазинів – Панорама, Ліза, Твій Дім та інших на торгівельних рядах «Відрадний», де тротуар до вулиці і сходи вони не зробили (фото 6,7,8), а тепер туди треба вкладати бюджетні кошти, де в попередній каденції надали дозвіл на магазин Квіти, що поряд з Сільпо, а тротуар теж забули включити в обов’язок цього підприємця (фото 9,10). Це чому такі пільги далеко не бідним підприємцям? Забули, чи пожаліли їхні гроші?

Але тоді щось ніхто не писав до Області, що в порушення червоної лінії дозволили той же магазин «Квіти». Як і не писали, коли за безцінь продали консервний завод та міський автопарк під міфічним приводом, що приватний власник кращий господар ніж громада. Чомусь пан Горностай нічого не писав, коли при «захваті влади» в місті не без його активної участі з листопаду 2018 по лютий 2019рр. комунальний гараж магазину «Кобзар» віддали під пивний бар, а потім вимушено зробили магазин і все це за сприяння комісії, де більшість депутатських голосів. Може тому, що там керує його однопартієць?

А ще місто не знає, що наприклад частина вулиці Молодіжна, від ринку до вул. Набережної належить АЕС, як і спуск до міського пляжу і не зважаючи на нагадування, керівництво електростанції не квапиться їх приводити до належного стану, а бюджет в їхній благоустрій вкладати свої гроші не має права (фото 11 - 18). Наведення ладу у викладеному, це пряма допомога людям.      

Це не тільки мої оціночні судження. Є велика кількість свідчень, як місту наносилась багатомільйонна шкода і про це була мовчанка, а коли тільки піднімались ці питання, то відразу шукали, як закрити рота тому, хто наважувався про це говорити. У мене багато мешканців запитують, як всі міські проблеми будуть вирішуватись при партизації міської ради? На це запитання мають відповідати самі мешканці, коли підуть на вибори та час, який остаточно покаже що і до чого. 

А сьогодні на скору руку народжені активісти під прикриттям посвідчень громадської зацікавленості намагаються налаштувати думку людей під завдання місцевих багатих, які не дуже і скривають, що бажають мати своє представництво в керівництві міста та міській раді, навіщо, додумайте самі! 

        Міський голова В. Пароконний

                                                                                                      фото ряд все підтверджує




 

Читайте також