Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми
AA

Заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Торгівля людьми – це не міф! Все більше людей у світі стикаються з цим  ганебним явищем.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо терміну торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють розвитку цього явища.

Торгівля людьми - другий за прибутковістю вид злочинної діяльності. Втягнення людей у торгівлю людьми з метою трудової експлуатації – найбільш поширений метод

Відповідно до статті 1 Закону України «Про протидію торгівлі людьми» від 20.09.2011 № 3739-VI торгівля людьми це – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

За оціночними даними представництва Міжнародної організації з міграції в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.  

На сьогодні існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу тощо.

Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. Та попри все, проблема торгівлі людьми не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації – як зусиль інституцій на державному рівні та міжнародної спільноти, так і зусиль кожного з нас.

Не залишаючись осторонь ні як посадові особи, ні як пересічні громадяни, пам’ятаючи, що немає нічого ціннішого у світі за людське життя, 18.10.2021 в Южноукраїнській міській територіальній громаді відбувся флешмоб з нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

 Даний захід було організовано управлінням соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради за участі заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, Южноукраїнського міського центру соціальних служб, служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б.Грінченка, Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості та небайдужих громадян Южноукраїнської міської територіальної громади.

Шановні мешканці Южноукраїнської міської територіальної громади!

Ви можете отримати консультацію з питань протидії торгівлі людьми в управлінні соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради за адресою:

бул. Цвіточний, 4, каб. 25

або за номером телефону 5-55-27.

 

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...