Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | З включенням у мережу енергоблока №1 на ЮУАЕС завершилася ремонтна кампанія 2018 року
AA

З включенням у мережу енергоблока №1 на ЮУАЕС завершилася ремонтна кампанія 2018 року

З закінченням планово-попереджувального ремонту (ППР) енергоблока №1, який 2 жовтня о 21.48 був включений у мережу на 13 діб раніше встановленого терміну, на Южно-Українській АЕС завершилася ремонтна кампанія 2018 року. Однією з її особливостей стало закінчення робіт з повної заміни конденсатора турбіни першого енергоблока.

«Ремонтна кампанія 2018 року була непростою, я б навіть сказав доволі складною, - зазначає заступник головного інженера ВП ЮУАЕС з ремонту Анатолій Ілатовський. - Заплановані терміни ремонту на блоці №1 складали 90 діб, на другому енергоблоці - 120 і 104 діб на блоці №3. Загальна тривалість кампанії цього року склала близько 300 діб. Такий тривалий період ремонтів трьох енергоблоків обумовлений великою кількістю виконуваних робіт, пов'язаних з реконструкцією обладнання, а також реалізацією заходів у рамках підвищення безпеки».

Серед регламентних робіт виконувалися перевантаження палива, ремонт теплообмінного устаткування, судин, арматури, механізмів, що обертаються, а з-поміж унікальних - атомники називають заміну робочих лопаток циліндрів низького тиску турбіни на першому та другому енергоблоках і конденсатора турбогенератора на блоці №1.

Заступник головного інженера з експлуатації першої черги ВП ЮУАЕС Євген Бодіков уточнює: «Зокрема, на першому енергоблоці ми завершили остаточний етап робіт з заміни конденсатора турбіни та конденсаторів турбоживильних насосів, а також переоблопачування третього ступеня циліндра низького тиску турбіни. Виконані заходи дозволили підвищити надійність обладнання блока №1. На сьогодні зауважень до його роботи немає. Усе устаткування працює в заданому режимі».

Анатолій Ілатовський підкреслює, що колективам Южно-Української АЕС і підрядних організацій з честю вдалося реалізувати всі заходи ремонтної кампанії. «І те, що ППР першого енергоблока було скорочено на 13 діб, теж говорить про грамотний аналіз поточних робіт, правильне планування та розподіл персоналу, злагоджену роботу всіх причетних служб, у тому числі й суміжників. Ми всі працювали на гарний результат», - резюмував він і висловив слова вдячності за добросовісну працю всім учасникам нинішнього планово-попереджувального ремонту блока №1.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...