Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | З роботою Южно-Українського енергокомплексу познайомилися учасники міжнародного мовного табору GoCamp 2017 Ukraine
AA

З роботою Южно-Українського енергокомплексу познайомилися учасники міжнародного мовного табору GoCamp 2017 Ukraine

Учасники міжнародного літнього мовного табору GoCamp 2017 Ukraine, що діє на базі Южноукраїнської гімназії №1, 12 червня познайомилися з роботою Южно-Українського енергокомплексу.

До складу делегації екскурсантів входили учні та вчителі гімназії, а також бразилійка Даліла Фернандес Порто, яка приїхала до міста-супутника ЮУАЕС для участі в мовному таборі як волонтер. За її словами, з такою місією вона в Україні вперше, тому цікаво для дівчини все - місцева культура, цінності, традиції, нові люди та спілкування з ними. Не менш вражаючою для Даліли Порто стала й екскурсія об'єктами Южно-Українського енергокомплексу.

Під час заходу, спрямованого на популяризацію знань про АЕС і, зокрема, екологічних аспектів роботи енергоблоків і їх безпечної експлуатації, гості відвідали інформцентр атомної станції, пристанційний та оглядовий майданчики Южно-Української АЕС і Ташлицької ГАЕС, а також Олександрівську ГЕС. Учасники мовного табору дізналися, як функціонує унікальний в Україні енергокомплекс, його історію та принцип «народження» електричної енергії.

Якщо на цих об'єктах деякі з юних екскурсантів бували вже не раз, то тренажер блочного щита управління справив на них велике враження. Тут вони побачили, як виглядає робоче місце оперативного персоналу блочного щита управління (БЩУ), від відповідальності та швидкості реагування якого залежить нормальна робота ядерної установки. А сам тренажер - це аналог БЩУ, з величезною, на всю стіну панеллю, датчики якої відображають технологічні параметри функціонування ядерного об'єкта.

- Якщо живеш у місті, де є атомна станція, - важливо знати, як вона працює, - переконана учениця Южноукраїнської гімназії №1 і учасниця літнього мовного табору Ганна Шкрум. А її подруга по табору Дарія Шаповал зізнається, що під час екскурсій на АЕС щоразу дізнається про щось нове та цікаве.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...