Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | З початку року на пожежах в Україні загинуло 1 тис. 59 людей
AA

З початку року на пожежах в Україні загинуло 1 тис. 59 людей

Щодня вогнеборці ДСНС ліквідовують сотні пожеж по всій території України, які призводять не лише до значних матеріальних збитків, але й, що найголовніше — до загибелі та травмування громадян. Так, лише минулої доби у житловому секторі країни виникло 76 пожеж, внаслідок яких загинуло 2 людей, а ще 9 — постраждали.

Зазвичай, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники та яскраві запальнички у місцях, що легко доступні для дітей майже завжди призводять до займань у помешканнях.

Особливо прикро, коли внаслідок недбалості дорослих на пожежах травмуються, або ж навіть гинуть маленькі громадяни.

Зокрема, моторошна трагедія сталась днями у столиці, де на пожежі загинув 5-річний хлопчик. 10 вересня о 12:16 до Служби порятунку м. Києва надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир на 8-му поверсі 9-поверхового житлового будинку по вул. Симиренка, 24. Прибувши на місце події, рятувальники провели розвідку та встановили, що в квартирі перебувають люди. Силами вогнеборців з помешкання було врятовано чоловіка з сильними опіками та жінку, а також евакуйовано з квартири поверхом вище жінку та двох дітей. Однак, 5-річних хлопчик з квартири, де виникла пожежа, на жаль, не вижив. Які причини призвели до лиха наразі встановлюють фахівці

Важко визнавати, але байдуже ставлення громадян до питань пожежної безпеки щоразу доводиться підтверджувати невтішною статистикою.

Загалом, з початку року показник загиблих та травмованих на пожежах вже становить 1 тис. 59 та 1 тис. 10 осіб відповідно.

Тож, заважаючи на статистичні показники загибелі наших співвітчизників, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

  •  не паліть у ліжку;
  •  слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  •  у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  •  не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  •  намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  •  подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

mk.dsns.gov.ua

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...