Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнський гімназист Артем Білик – переможець Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ»-2020!
AA

Южноукраїнський гімназист Артем Білик – переможець Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ»-2020!

За результатами другого етапу Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ»-2020 переможцем визнано южноукраїнського гімназиста Артема Білика. Незважаючи на рекордну кількість учасників цьогорічного конкурсу, гімназист із Южноукраїнська підтвердив взяту ним у першому етапі високу планку і став володарем першої премії з роботою «Диверсифікація постачань ядерного палива для АЕС України».

Конкурс серед українських старшокласників проводять НАЕК «Енергоатом» і Українське ядерне товариство за сприяння профільних українських ЗВО. Цього року, за правилами карантинних заходів, запроваджених Кабінетом Міністрів України через поширення коронавірусу COVID-19, фінал конкурсу проходив в онлайн-форматі. 8-9 жовтня 2020 року журі вислухало доповіді 22-х учасників - переможців першого етапу конкурсу в регіонах: містах-супутниках атомних електростанцій України, Іванківському районі Київської області, Харкові, Львові та Києві.

Реферати оцінювали провідні науковці та викладачі профільних закладів вищої освіти, а також керівники громадських організацій ядерного спрямування на чолі з Володимиром Бронніковим – почесним президентом Українського ядерного товариства, представником Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій на Запорізькій АЕС.

Тематика доповідей стосувалася найнагальніших проблем української та світової атомної галузі – від кліматичних переваг АЕС як джерела енергії до перспектив використання інерційного термоядерного синтезу. Найвищі оцінки конкурсного журі отримали ті роботи, які демонстрували самостійність мислення й аналіза та містили конкретні практичні напрацювання, зроблені самими авторами, заміри радіаційного фону, опитування громадської думки й інші цікаві дослідження.

Виконавчий секретар Українського ядерного товариства Данило Лавренов, вітаючи переможців, підкреслив значення цього творчого змагання та його успішний розвиток: «За останні роки кількість учасників нашого конкурсу значно зросла. Це свідчить про зацікавленість у питаннях ядерної галузі з боку учнівської молоді, яка робить вибір на користь технічних наук і хоче пов’язати свою подальшу долю з атомними станціями». Всі учасники фіналу отримають від організаторів конкурсу подарунки, а переможці – цінні призи.

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...