Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнські пауерліфтінгісти – володарі рекордів України та чемпіони світу
AA

Южноукраїнські пауерліфтінгісти – володарі рекордів України та чемпіони світу

Чемпіонат України

5-6 листопада южноукраїнські спортсмени взяли участь у Чемпіонаті України з пауерліфтингу та в Кубку України з жиму лежачи за версією Української Бездопінгової Федерації пауерліфтингу. З міста Обухів Київській області, де відбулися змагання, вони привезли 7 золотих, 3 срібні та 1 бронзову - всього 11 медалей.

У перебігу змагань спортсмени з міста атомників в своїх вікових і вагових категоріях встановили 5 рекордів України: у присіданні - Сергій Денисов (з результатом 170,5 кг) та Ілля Руденко (з результатом 110 кг), за сумою 3-х рухів Сергій Денисов (з результатом 472,5 кг), Олександр Скрипільов (з результатом 680 кг) і Олександр Мушинський (з результатом 530 кг).

За підсумками своїх виступів Сергій Денисов (перший заступник начальника електричного цеху ВП ЮУАЕС) виконав норматив Майстра спорту міжнародного класу за версією Української Бездопінгової Федерації пауерліфтингу.

Чемпіонат світу

Чемпіонат світу WDFPF з пауерліфтингу в екіпірувальному і безекіпірувальному дивізіонах відбувся 12-13 листопада в живописному місті Рива-дель-гарда (північ Італії).

У складі команди, яка представляла на цих змаганнях нашу країну, були й южноукраїнці, які займаються в спорткомплексі «Олімп» ВП ЮУАЕС.

Людмила Іщенко виступала у ваговій категорії до 80 кг. Серед жінок вікової групи 54-59 років вона посіла перше місце та стала четвертою у відкритій категорії у вказаній вазі (без вікового обмеження). Показавши результат 115 кг в присіданні, 65 кг в жимі лежачи та 130,5 кг в становій тязі, Людмила Іщенко встановила рекорд світу у своїй віковій категорії за сумою 3-х рухів - 310,5 кг.

Майстер спорту міжнародного класу Сергій Денисов виступав у категорії до 100 кг.  Його результат - 490 кг за сумою 3-х рухів - дозволив йому увійти до десятки кращих спортсменів у відкритій віковій категорії та при цьому стати першим у своїй віковій групі (чоловіки 60-64 років).

В екіпірувальному дивізіоні у ваговій категорії до 100 кг Україну представляв молодий спортсмен з Южноукраїнська Олександр Скрипільов. Показавши в присіданні з штангою результат 265 кг, в жимі лежачи 160 кг і становій тязі 260 кг, Олександр став абсолютним переможцем. Набравши в трьох вправах суму 685 кг, у своїй ваговій категорії він посів 1 місце і став чемпіоном світу.

         На фото зліва направо: Сергій Денисов, тренер-викладач спорткомплексу «Олімп» Олександр Іванов, Людмила Іщенко, Олександр Скрипільов.

 

Фінансову підтримку в організації поїздки на Чемпіонат світу спортсменів з міста атомників надали профспілкові комітети ВП ЮУАЕС і ДП «НАЕК «Енергоатом».

Коментуючи перемоги южноукраїнців, завідувачка відділом спорткомплексу «Олімп» Катерина Спанчак підкреслює, що досягти таких високих результатів їм вдалося завдяки наполегливій праці: «Щодня після роботи або навчання, у будь-яку погоду і за будь-якого настрою вони поспішають до спортивної зали, щоб, викладаючись там на повну, працюючи до сьомого поту, ставити перед собою цілі та досягати їх.  Ці люди викликають глибоку повагу, незалежно від того, яким видом спорту вони займаються та в якій версії змагань беруть участь».

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...