Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнськ – це Україна. Будь гідним!
AA

Южноукраїнськ – це Україна. Будь гідним!

А ви пам’ятаєте якими ми були до війни? У кожного було своє життя і мало хто думав про долю інших. Можливо отримували емоцію співчуття від кволої бабусі, що немічно переходила дорогу. І через хвилину забували про неї.

Правду кажуть: біда згуртовує людей. Ранок 24 лютого – назавжди перевернув внутрішній світ українців. Ми навчилися співчувати, радіти загальним досягненням, плакати в унісон за загиблими співвітчизниками, разом проклинати нахабних рашистів, а головне – допомагати одне-одному, підтримувати українську армію, людей, які змушені були залишити свої домівки тимчасово або й зовсім залишитися без них…

Згадуються перші дні війни… Коли ми, налякані, ховалися у підвалах і там, під бетонною стелею ми, зовсім не знайомі, ставали рідними, дивились в очі людей біля себе і розуміли, що в цьому світі ми не одні.

Жінки готували їжу для військових та переселенців хто приїхав у нашу громаду, в’язали шкарпетки та плели сітки для ЗСУ. Чоловіки йшли захищати Батьківшину або волонтерити, доставляючи допомогу на саму передову, діти перестали малювати радісні малюнки, змінивши їх на листи військовим з пронизливими до сліз гаслами: «Захистіть нас! Ми віримо в ЗСУ! Україна переможе!».

Так, Україна неодмінно переможе! Та ні в якому разі не можна втрачати ось той вогонь в серці – вогонь нашого глибокого патріотизму, віру у перемогу!

Якщо вашу сім’ю, дякуючи Богу, оминули наслідки війни, на хвилинку закрийте очі і уявіть біль матері, дружини, дитини, що втратили своїх рідних, відчай тих, у кого чоловік, тато, брат, син вважається зниклим безвісти і глибоку безмежну надію матерів, які чекають своїх дітей з полону.

Наближається річниця з початку помномасштабного вторгнення російських військ на нашу землю і чітко відчувається втома українців. Помітили? Ми вже не такі активні, як у лютому минулого року, ми все рідше виходимо проводжати захисників в останню дорогу, і не так часто беремо участь у заходах до пам’ятних дат. Але, на жаль, війна ще не закінчилася! І участь кожного з нас у підтримці одне-одного, прояв співчуття та підтримки залишається понадважливою складовою для наближення перемоги.

Давайте проганяти в собі відчуття апатії та втоми і більше згадувати тих, кому зараз холодно на фронті, тих, кому потрібна допомога в тилу, і просто разом – пліч-о-пліч йти до перемоги! Ви ж пам’ятаєте: «Український народ непереможний!», бо в нас є те - дорогоцінне, чого немає у наших ворогів: єдність!

Нагадуємо, що завтра, 18 лютого об 11годині, на площі біля ПК «Енергетик», відбудеться прощання з загиблим захисником України - Колесником Олександром Вікторовичем. Запрошуємо прийти і провести в останній шлях Героя.

Читайте також

Зверніть увагу!

Миколаївська ОВА

Від 25 листопада 2023 року почав діяти спільний наказ № 8дск/50/1дск «Про встановлення заходів...

Допомога військовим

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Южноукраїнська міська рада та її виконавчий комітет продовжує підтримувати наших захисникі...

Допомога на передову

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Южноукраїнська міська рада продовжує активно підтримувати Збройні Сили України. Сьогодн...