Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українську АЕС з робочим візитом відвідав тимчасовий виконувач обов’язків президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін
AA

Южно-Українську АЕС з робочим візитом відвідав тимчасовий виконувач обов’язків президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін

Южно-Українську АЕС з робочим візитом відвідав тимчасовий виконувач обов'язків президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. Його супроводжували віце-президент Компанії Герман Галущенко та керівники Дирекцій Компанії. Графік програми був насиченим і включав виїзне засідання балансової комісії за підсумками роботи НАЕК і ВП ЮУАЕС, зокрема, за I півріччя 2020 року, нараду з капбудівництва, зустрічі з керівництвом підрядних організацій і трудовим колективом енергокомплексу.

Розпочався візит керівника НАЕК з будівельного майданчика, де він ознайомився з перебігом реалізації проєкту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі і бризкальних басейнах Южно-Української АЕС». Сьогодні тут роботи сконцентровано на першому пусковому комплексі, до якого входять два бризкальні басейни з двома насосними агрегатами. Петро Котін відзначив високу готовність об'єкта та висловив надію, що за умови стабілізації фінансового стану Компанії першу чергу об'єкта буде здано до кінця поточного року. «Це дозволить вже наступного року Южно-Українській атомній станції в літній час працювати на повну потужність», - підкреслив він.

На засіданні балансової комісії, яке проходило в режимі аудіоконференції, тимчасовий виконувач обов'язків президента Компанії доповів про підсумки роботи Енергоатома та виконання фінансового плану за перше півріччя 2020 року. Учасники засідання також заслухали звіт генерального директора Южно-Українського енергокомплексу Володимира Лісніченка про результати діяльності підприємства за вказаний період. На нараді з капбудівництва  обговорили реалізацію двох інвестиційних проєктів НАЕК - реконструкцію системи техводопостачання та завершення будівництва Ташлицької ГАЕС.

Проблеми, що виникли останнім часом на цих і інших об'єктах з оплатою праці підрядних організацій були підняті на зустрічі Петра Котіна з керівниками підрядчиків. Він коротко виклав перспективи НАЕК, повідомив про кроки, що вживаються для стабілізації фінансової ситуації, зазначивши, що вже за 2-3 місяці Компанія планує відновити розрахункову дисципліну. «З січня поточного року практично не фінансувалася виробнича програма Компанії, що призвело до такого критичного стану неплатежів і заборгованості перед підрядчиками, - сказав він. - З червня ситуація почала більш-менш стабілізуватися і ми ставимо перед собою завдання за два місяці вийти на нормальний рівень, коли ми в повному обсязі зможемо розрахуватися з тою заборгованістю, яка на сьогодні є. Ми робитимемо усе, щоб до кінця року вийти на повне фінансування всіх наших зобов'язань».

Представники підрядних організацій у свою чергу говорили про необхідність чіткого плану виходу зі складної ситуації з розрахунками, про зміну умов участі в тендерних процедурах і про порядок погашення заборгованості за вже виконані роботи. Т.в.о. президента Енергоатома Петро Котін, підбиваючи підсумки зустрічі підкреслив, що Компанія розуміє проблеми підрядчиків і запропонував їм на два найближчі місяці сформувати список невідкладних платежів, які НАЕК постарається сплатити, тим самим фінансово підтримати колективи будівельників і монтажників до стабілізації повної платоспроможності Компанії.

Завершився візит очільника Енергоатома зустріччю з колективом енергокомплексу. Пильну увагу приділили перспективам розвитку Южно-Українського енергокомплексу та Компанії в цілому. Порушили питання корпоратизації, розвитку соціальної сфери на атомних майданчиках, відновлення будівництва житла, видачі безвідсоткових позик на нього, а також спорудження нових атомних потужностей.

Торкаючись теми перспектив Компанії, віце-президент Герман Галущенко підкреслив, що вони, передусім, залежать від кожного працівника: «Потенціал Компанії величезний. Це Компанія світового рівня, яка через певні обставини та законодавчі норми сьогодні просто загнана в кут і намагається розпочати рух вперед. Я вважаю, що в нас це вже виходить. Є величезна кількість напрямків, куди можна розвиватися - від експорту електроенергії до нових технологій. І я переконаний, що в дуже короткостроковій перспективі Компанія дійсно може вийти на світовий рівень».

Резюмуючи візит на майданчик Южно-Українського енергокомплексу Петро Котін зазначив: «Ми їхали на Южно-Українську станцію з певною метою - дізнатися, чим живе колектив і відчути підтримку людей. Це, мабуть, було найважливішим для мене. Крім цього ми вирішили низку інших завдань - провели попередню балансову комісію, результати якої оцінюю задовільно. Остаточну оцінку буде поставлено на підсумковій балансовій комісії в Києві». Т.в.о. президента НАЕК також повідомив, що найближчим часом Компанія має намір розв'язати проблему з балансовими обмеженнями енергоблоків, вивівши їх з резерву, для того, щоб використовувати всі потужності атомної генерації для постачання споживачам України дешевої електроенергії.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...