Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українську АЕС відвідали представники Кривоозерської ОТГ
AA

Южно-Українську АЕС відвідали представники Кривоозерської ОТГ

25 січня Южно-Українську АЕС відвідала делегація Кривоозерської ОТГ. Для гостей провели ознайомчу екскурсію та влаштували зустріч із керівництвом та фахівцями підприємства.

Кривоозерська об’єднана територіальна громада – це 27 населених пунктів. Їх представляли стільки ж членів делегації - старости та депутати селищної ради. Відстань між Кривим Озером та Южноукраїнськом менше 100 кілометрів, утім більшість гостей побували на енергетичному підприємстві вперше.

Програма заходу складалася з відвідин декількох об’єктів енергокомплексу та зустрічі з керівництвом підприємства. Розпочали з теорії – знайомства з принципами роботи Южно-Української АЕС на макетах. Вичерпну інформацію гості отримали не лише в інформаційному центрі «Імпульс». Представники Кривоозерщини побували на оглядовому майданчику Ташлицької ГАЕС та повномасштабних тренажерах атомної станції. Екскурсія супроводжувалася детальною розповіддю про призначення об’єктів, їх роботу, підготовку фахівців та функціонування обладнання.

Про атомну станцію гості чули не вперше, але переважно, як про соціального партнера. Вже вісім років поспіль працівники та профспілковий комітет підприємства надають допомогу Березківській школі-інтернату, що нині має статус мистецького ліцею. Майбутні зварювальники Кривоозерського професійного аграрного ліцею із вдячністю згадують поради спеціалістів енергоремонтного підрозділу, отримані під час регіонального етапу конкурсу «WorldSkills Ukraine». Однак коло інтересів представників Кривоозерської ОТГ стосувалось не лише соціальної складової. «Мешканці нашої громади ставлять багато запитань щодо Южно-Української АЕС. Вони хочуть розуміти, як працює цей потужний енергокомплекс, чому ми так мало про нього знаємо. Тому мета нашого перебування на атомній станції - отримати інформацію про те, наскільки безпечне це підприємство для нашої громади. Хоч Кривоозерська ОТГ і не входить до 30-км зони, її мешканці переймаються цим питанням. Сьогодні ми отримали вичерпну інформацію та зрозуміли значення атомної станції не тільки для Вознесенського району, а й для всієї країни», - зазначив голова Кривоозерської селищної ради Павло Бузінський.  

Ще більше інформації гості отримали під час круглого столу з керівництвом та фахівцями енергокомплексу. Генеральний директор Южно-Української АЕС Ігор Полович розповів про перспективи підприємства та відповів на запитання представників Кривоозерщини. «Ми не приховуємо своїх планів, вони були озвучені у багатьох засобах масової інформації. По-перше, це підтримання працездатності трьох енергоблоків, які у нас працюють вже понад 30 років. По-друге, НАЕК «Енергоатом» планує будівництво нових енергоблоків. Тобто, ми дивимося вперед і впевнено йдемо до реалізації цих планів задля того, щоб енергетична система України і надалі залишалась у безпеці, щоб запобігти маніпуляціям і дестабілізації ситуації», - наголосив очільник енергокомплексу на Південному Бузі.

Щодо запитань, то вони стосувались перспектив будівництва четвертого енергоблока, «зеленої» енергетики, розподілу компенсаційних коштів за проживання в 30-кілометровій зоні, собівартості електроенергії, працевлаштування на АЕС та забезпечення атомників житлом. Розмова переконала гостей у користі та безпечності атомного виробництва. Вони зазначили, що й самі були б не проти такого сусіда, тим паче, що річка Південний Буг протікає і територією Кривоозерщини.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...