Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Український енергокомплекс відвідали студенти Львівської політехніки
AA

Южно-Український енергокомплекс відвідали студенти Львівської політехніки

Южно-Український енергокомплекс 21 та 22 жовтня відвідали студенти Національного університету «Львівська політехніка». Візит організовано в рамках знайомства з відокремленими підрозділами Енергоатома, зокрема, з діючими атомними станціями України.

Директор департаменту комунікацій ДП «НАЕК «Енергоатом» Данило Лавренов, який супроводжував студентів у поїздці, підкреслює: «Для нас на сьогоднішній день дуже гарним показником є те, що багато студентів наших профільних закладів вищої освіти прагнуть побувати на працюючих атомних об’єктах. Студенти Львівської політехніки южно-український майданчик відвідали вперше. Та я сподіваюсь, що наша співпраця кожного року розширюватиметься, і все більше молодих людей будуть обирати фах атомника».

Атомну енергетику у Львівській політехніці почали вивчати з 2014 року. Тоді разом з іншими профільними вишами тут гостинно прийняли студентів Севастопольського університету ядерної енергії та промисловості, які після анексії Криму повернулися на материкову частину України. Роком створення енергетичної кафедри вважається 1898 р. За більш як 120 років існування тут накопичено дуже багатий досвід та зібрано потужний викладацький склад. Завідувач кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України, заслужений діяч науки і техніки України Михайло Семерак зазначає: «Студенти нашого університету почали вивчати атомну енергетику 5 років тому. В коло інтересів нашої кафедри входять не тільки атомні та теплові, а й гідро- та акумулюючі електричні станції. Тому Южно-Український енергокомплекс для нас – унікальний. Студенти дуже бажали побачити його на власні очі - для того, щоб краще потім  теорію вивчати. Дякуємо Енергоатому, що він надав нам таку можливість, тому що підготовка спеціалістів-атомників – це є наша спільна справа».

Дводенна програма візиту включала відвідини всіх трьох складових підприємства – Южно-Української АЕС, Ташлицької ГАЕС і Олександрівської ГЕС. Майбутні енергетики побували на головному щиті керування гідроакумулюючої станції, відвідали машинні зали ТГАЕС, а також першої та другої черг АЕС. У інформаційному центрі за допомогою діючих макетів ознайомилися з основним обладнанням атомної станції, а на повномасштабному тренажері блочного щита керування АЕС навіть спробували себе в ролі оперативників-атомників. І скрізь спілкувалися з фахівцями, ставили питання та отримували на них вичерпні відповіді.

У складі делегації був студент 4 курсу Львівської політехніки Любомир Безсонов, для якого ЮУАЕС має стати майбутнім місцем роботи. Таку преференцію забезпечує укладений тристоронній договір «заклад вищої освіти - студент - АЕС». «Вибір професії стався цілком випадково, - каже Любомир. – Відкриваю список, дивлюся: «атомна енергетика». Ну, по-перше, круто звучить. А, по-друге, з роками навчання вже побачив, що це важливо і відповідально. Сьогоднішні ж відвідини підтвердили, що це таки дійсно круто». Працівником ВП ЮУАЕС після отримання диплому про вищу освіту Любомир Безсонов стане за умови виконання вимог договору: гарного навчання та дотримання навчальної дисципліни. 


 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...