Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Український енергокомплекс в умовах воєнного стану продовжує працювати в штатному режимі
AA

Южно-Український енергокомплекс в умовах воєнного стану продовжує працювати в штатному режимі

Южно-Український енергокомплекс у складі АЕС, ГЕС і ГАЕС в умовах воєнного стану, введеного Верховною Радою України з 26 листопада в 10 областях, продовжує працювати в штатному режимі. Заходи, необхідні для забезпечення безпечного режиму фізичного захисту об'єктів енергокомплексу, проводяться в повному обсязі.

«Нині Южно-Український енергокомплекс працює на повну потужність. Три енергоблоки атомної станції працюють на номінальній потужності, зауважень до роботи обладнання немає. Ташлицька ГАЕС і Олександрівська ГЕС працюють згідно з диспетчерським графіком. Підприємство до проходження осінньо-зимового максимуму несення навантаження готове повністю», - підкреслює старший начальник зміни ВП ЮУАЕС Андрій Паляцький.

У рамках дії воєнного стану в Миколаївській області (де розташовано ВП ЮУАЕС) на Южно-Українському енергокомплексі проводяться заходи з забезпечення фізичного захисту та охорони його об'єктів. «На підставі наказу компанії «Енергоатом» проводимо заходи з забезпечення фізичного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів і інших джерел іонізуючого випромінювання, - констатує заступник генерального директора ВП ЮУАЕС з фізичного захисту Іван Жебет. - На посилений режим роботи перейшов також загін відомчої воєнізованої охорони. Зокрема, підвищуються вимоги до пропускного та внутрішньооб'єктового режимів роботи, здійснюється взаємодія з правоохоронними органами».

І.Жебет нагадує також, що в Миколаївській області продовжує діяти «жовтий» (вірогідна загроза) рівень терористичної загрози. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №92 від 18 лютого 2016 року, такий рівень встановлюється за наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до здійснення терористичного акту. На об'єктах Южно-Українського енергокомплексу реалізована та діє низка заходів з посилення охорони атомної, гідро- та гідроакумулюючої станцій. Підрозділ Нацгвардії, що охороняє АЕС, перебуває в стані підвищеної бойової готовності. «Ми як і раніше працюємо в установленому режимі, підтримуємо взаємодію зі Службою безпеки України, правоохоронними органами. Персонал атомної станції ознайомлений з Пам'яткою щодо першочергових дій персоналу та посадовців у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів», - уточнює Іван Жебет.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...