Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Український енергокомплекс у вересні. Виробничі показники
AA

Южно-Український енергокомплекс у вересні. Виробничі показники

Відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» у вересні вироблено 1 млрд 447 млн 800 тис. кіловат-годин (кВт-год) електроенергії.

Щоб отримати таку кількість електроенергії на тепловій електростанції слід було б спалити 409 млн кубометрів природного газу чи 537 тис. тонн донецького вугілля, що супроводжувалося б викидами в атмосферу від 711 тис. тонн до 1 млн 483 тис. тонн вуглекислого газу.

Внесок Южно-Української АЕС у загальний місячний виробіток енергокомплексу склав 1 млрд 432 млн кВт-год, Ташлицької ГАЕС – 15 млн 900 тис. кВт-год.

Протягом місяця другий і третій енергоблоки Южно-Української АЕС працювали в заданому режимі. 18 вересня після завершення середнього планово-попереджувального ремонту (ППР) до них приєднався енергоблок №1.  ППР першого блока скорочено на 10,7 доби, завдяки цьому додатково згенеровано 254 млн кВт-год електроенергії.

7 вересня після завершення щорічного планового ремонту до роботи став другий гідроагрегат Ташлицької ГАЕС. Гідроакумулююча станція (гідроагрегати №1 і №2) працювала згідно зі встановленим Енергетичною системою України графіком несення навантажень.

На гідроагрегатах Олександрівської ГЕС протягом місяця виконувались планові ремонти: на першому – з 7 по 25 вересня, на другому стартував 18 вересня і нині продовжується. Решту часу вони перебували в резерві через низькі витрати води в р. Південний Буг.

Радіаційний фон на промисловому майданчику ЮУАЕС у вказаний період перебував на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску АЕС, на  1 жовтня 2020 року він складає 0,09 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище протягом місяця не перевищували встановлених допустимих значень.

З початку року ВП «Южно-Українська АЕС» вироблено 13 млрд 640 млн 859 тис. кВт-год;

з початку експлуатації – 609 млрд 118 млн 555 тис. кВт-год електроенергії.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном безкоштовної «гарячої лінії» 0-800-500-107 та телефоном-автовідповідачем (05136) 2-29-93.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...