Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Український енергокомплекс склав іспит на готовність до зими
AA

Южно-Український енергокомплекс склав іспит на готовність до зими

Комісія Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» визнала Южно-Український енергокомплекс готовим до несення навантаження в період осінньо-зимового максимуму 2021-2022 рр.

Про це по завершенні роботи повідомив голова комісії директор департаменту довгострокової експлуатації інженерно-технічної дирекції виробничої дирекції з виробництва та ремонтів Віктор Клочко: «Комісія констатує, що Южно-Український енергетичний комплекс добре підготувався до зими. Є зауваження, вони стандартні, тому що триває ремонтна кампанія на першому енергоблоці атомної станції. Зазначу, що ці зауваження не мають великого впливу на проходження осінньо-зимового максимуму навантаження. А загалом маю відзначити гарну роботу персоналу з виконання заходів та програм, які були розроблені підприємством з цього напряму».

Щорічна перевірка ВП ЮУАЕС тривала з 18 по 22 жовтня. До складу комісії входили представники департаменту нагляду за безпекою, виконавчої дирекції з виробництва та ремонту ДП «НАЕК «Енергоатом», а також Державної інспекції з енергетичного нагляду Південного регіону.

Учасники інспекційної перевірки оцінили реалізацію організаційно-технічних заходів, виконання графіків планових ремонтів, готовність будівель і споруд, стан території та систем електропостачання, теплопостачання, водопостачання і вентиляції, рівень пожежної безпеки та охорони праці, забезпечення матеріально-технічними ресурсами. Окрему увагу приділили готовності персоналу. Очільник комісії наголосив, що, враховуючи ситуацію з заповненням газосховищ та накопичення вугілля на ТЕС, нинішня зима стане викликом для атомної енергетики. Передбачається, що АЕС вироблятимуть до 60% електроенергії в країні. Тож від сьогоднішньої якісної підготовки галузі залежить енергетична безпека держави. У тому, що атомники здатні її забезпечити, Віктор Клочко не сумнівається: «Аналогічну ситуацію ми проходили в 90-х роках минулого століття. Персонал пам’ятає, знає, вміє, всі інструкції прописані».

Перевірка проводилась в усіх підрозділах Южно-Української атомної станції, а також на Олександрівській ГЕС і Ташлицькій ГАЕС. Крім об’єктів енергокомплексу члени комісії оцінили готовність до роботи в зимовий період Южноукраїнського відділення ВП «Складське господарство».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...