Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-українські волонтери-атомники відремонтували і передали два автомобіля ЗІЛ-131 бійцям ЗСУ
AA

Южно-українські волонтери-атомники відремонтували і передали два автомобіля ЗІЛ-131 бійцям ЗСУ

Перша у 2021 році передача відремонтованої техніки українським військовим відбулась у автотранспортному господарстві (АТГ) Южно-Української АЕС. Волонтери-автотранспортники передали військовим 42-го окремого мотопіхотного батальйону два відремонтовані автомобілі ЗІЛ-131.

Автотранспортники зібрались у майстернях, щоб подякувати військовим за те, що ті захищають мирне небо, а бійці, зі свого боку, дякували волонтерам за патріотизм і готовність жертвувати своїми коштами і часом заради благородної справи. Військові вручили сувеніри і почесні грамоти волонтерам, директору АТГ і генеральному директору атомної станції. Заступник генерального директора Южно-Української АЕС з підготовки виробництва Андрій Петрук, який був присутній на урочистостях, від імені адміністрації підприємства завірив, що атомники й надалі продовжуватимуть допомагати українському війську.

«Два автомобілі ЗІЛ-131 прибули на ремонт до автотранспортного господарства практично у вигляді металобрухту, - розповів директор АТГ Петро Форостяний. – Зробили машинам капітальний ремонт: замінили двигун, перебрали коробку передач, пофарбували. Часу на ремонт пішло чимало - близько трьох місяців. Машини випускались ще на початку 80-х років минулого століття, тож деякі запчастини довелося виготовляти самим, деякі шукати. Ремонт нам обійшовся майже в сто тисяч гривень. Це кошти, які жертвують працівники АТГ, наші постійні благодійники волонтери-фермери, інші небайдужі люди. Ремонтують техніку волонтери у свій вільний від основної роботи час, буває, що і під час відпустки приходять у майстерні».

Коли військові приїхали у АТГ, то не впізнали свої автомобілі, бо тепер вони виглядають так, ніби щойно зійшли із заводського конвеєра.

«Ці автомобілі були виведені з окупованого Криму в 2014 році в робочому стані, але з тих пір постійно задіяні на передовій для перевезення особового складу, боєприпасів, продуктів харчування, тож свій ресурс вони відпрацювали. Автотранспортники фактично дали їм друге життя», - розповідає старший технік 2-ї мотопіхотної роти 42-го окремого мотопіхотного батальйону Олександр Лопушенко.

Окрім машин військовим надали технічні паспорти, де вказані всі деталі й механізми, які були замінені чи відремонтовані, а також результати випробувань.

Автотранспортники Южно-Української АЕС допомагають українській армії з початку бойових дій на Сході України. З 14-го року вони відремонтували більше 160 одиниць військової техніки, в тому числі 22 БТРи. Нині у їхньому списку 14 військових частин, з якими вони підтримують зв’язок і завжди готові прийти на допомогу. Минулого року  було відремонтували 25 одиниць техніки для військових підрозділів Збройних Сил України.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...