Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-українські атомники беруть участь у велопробігу, приуроченому до 20-ї річниці Енергоатома
AA

Южно-українські атомники беруть участь у велопробігу, приуроченому до 20-ї річниці Енергоатома

Команда южно-українських велосипедистів бере участь у велопробігу, організованому ДП НАЕК «Енергоатом» з нагоди 20-ї річниці з дня заснування. Іміджевий захід під назвою «З Україною в серці», що зібрав атомників Рівненської, Запорізької, Хмельницької, Южно-Української атомних станцій і представників Дирекції компанії, стартував 12 вересня в місті Вараш (РАЕС). Його мета - підвищення іміджу енергогенеруючої компанії та висвітлення її внеску в забезпечення енергетичної незалежності України.

За сім днів велосипедного пробігу спортсмени-атомники здолають майже 700 км дороги. Географія маршруту включає територію Рівненської, Хмельницької, Житомирської та Київської областей. З метою безпеки учасників його прокладено з урахуванням сітки доріг, в основному, за межами магістральних трас України. У кортежі машин супроводу їдуть медичний працівник і координатори велопробігу. У цілому в заході беруть участь більше 30 осіб.

Южно-українську команду ентузіастів-велосипедистів представляють технічний керівник Микола Сучок (цех теплової автоматики та вимірювань), Єгор Петренко (реакторний цех №2), Євген Шифердеккер (служба головного технолога), Віталій Мельников (ГЕС-ГАЕС), Дмитро Твердохліб (електроцех), Іван Базаров (енергоремонтний підрозділ). Разом із командою маршрут долають у ролі координатора Владислав Жельман (служба продовження експлуатації), в якості волонтера та механіка - мешканець Южноукраїнська Олександр Гнезділов.

Це не перший досвід участі співробітників Южно-Українського енергокомплексу в подібних заходах. На думку Миколи Сучка, підібралася команда сильних духом і фізично міцних хлопців. Наприклад, Віталій Мельников під час гірського походу Карпатами на велосипеді в складі команди з 4 осіб, здолав близько 400 км за 5 днів. Досвідченим спортсменом з орієнтування та туристом є ще один працівник ВП ЮУАЕС - Єгор Петренко. Всі члени южно-української команди брали участь у різних змаганнях на велосипедах. Це і Одеська велосотка, і «100 на морі» маршрутом Херсон-Скадовськ, і перегони крос-кантрі навколо Куяльника, а також змагання з крос-кантрі Спартакіади Южноукраїнської  об'єднаної організації профспілки.

«Для рядового велосипедиста відстань 700 кілометрів - шлях важкий, - розповідає про підготовку южно-українських атомників керівник команди. - З цієї причини відсіялося декілька людей. У процесі підготовки до велопробігу ми зробили пробний заїзд на 120 км до Добровеличківки Кіровоградської області, який показав, що фізичні кондиції та емоційна підготовка спортсменів дуже важливі. Двічі на тиждень ми робили невеликі спринтерські заїзди на відстань від 30 до 50 кілометрів, у вихідні дні - від 100 до 150. Проте, перед нами не ставиться завдання досягти рекордів. Наша мета в іншому - донести до людей, яких ми зустрічатимемо на своєму шляху, що атомні станції - це підприємства, які безпечно виробляють електроенергію, а Енергоатом - гарант енергетичної безпеки країни».

Серед труднощів, що можуть виникнути під час велопробігу, М.Сучок називає погодні умови, «відважних» автолюбителів і непередбачені обставини. Проте він упевнений, що цей захід дасть можливість южно-українській команді вдихнути на повну повітря поліських лісів і по поверненні додому вийти в планово-запобіжний ремонт другого енергоблока з новими силами.

Завершиться велосипедний пробіг 18 вересня в місті Славутич.

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...