Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС пройшла перевірку стану ядерної безпеки
AA

Южно-Українська АЕС пройшла перевірку стану ядерної безпеки

На Южно-Українській АЕС 11-15 листопада комісія НАЕК «Енергоатом» виконала планову перевірку поточного стану ядерної безпеки. Перевірку здійснено в 24 основних підрозділах підприємства, які прямо чи опосередковано забезпечують ядерну безпеку в процесі діяльності атомної станції. Головні висновки комісії: стан ядерної безпеки ЮУАЕС відповідає вимогам встановлених норм, правил і стандартів. 

Перевірка проводилась за наступними напрямками: технічний стан реакторної установки (РУ) та систем, важливих для безпеки; експлуатація РУ, електротехнічного обладнання, засобів і систем автоматизованого керування, водопідготовка та водно-хімічний режим; забезпечення безпеки в процесі зберігання та транспортування ядерного палива; радіаційна безпека; виконання заходів; підготовка та допуск до роботи персоналу.

До складу комісії входили 11 провідних фахівців дирекції експлуатуючої організації та Хмельницької АЕС. Протягом робочого тижня вони перевірили виконання вимог нормативної та експлуатаційної документації щодо дотримання правил ядерної безпеки, здійснили обходи обладнання всіх основних цехів і підрозділів, у тому числі в контрольованій зоні*.

Окрему увагу в процесі перевірки було приділено питанням безпечної експлуатації ядерного палива, заходам із запобігання потраплянню до внутрішнього простору першого та другого контурів АЕС сторонніх предметів у процесі ремонтних робіт, підготовці енергоблока №3 до продовження експлуатації в надпроєктний строк, функціонуванню та ефективності системи накопичення, аналізу та використання досвіду експлуатації АЕС.

 «Перевірка показала, що стан ядерної та радіаційної безпеки Южно-Української АЕС відповідає вимогам норм, правил і стандартів, - підсумував роботу комісії її очільник директор дирекції з ядерної та радіаційної безпеки ДП «НАЕК «Енергоатом» Павло Лашевич.- Порушень, які б перешкоджали експлуатації енергоблоків, не зафіксовано».

Планові перевірки стану ядерної безпеки на атомних станціях України компанія «Енергоатом» проводить кожні 2 роки.

*Контрольована зона атомної станції - зона на АЕС, у якій потрібні чи можуть бути потрібні спеціальні заходи захисту та безпеки для контролю рівня опромінення, запобігання або обмеження рівня потенційного опромінення.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...