Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС пройшла перевірку на готовність до зими
AA

Южно-Українська АЕС пройшла перевірку на готовність до зими

21 жовтня комісія Національної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» визнала Южно-Український енергокомплекс готовим до несення навантаження в період осінньо-зимового максимуму 2016-2017 рр. Членами інспекційної перевірки було позитивно оцінено стан підготовки персоналу, технологічного обладнання, трубопроводів, арматури, електротехнічного устаткування, внутрішніх систем опалення, теплопостачання, вентиляції, будівель, споруд і підземних комунікацій тощо. Проаналізовано також виконання заходів щодо підвищення надійності енергоблоків, якості ремонтів основного технологічного обладнання, забезпечення ядерним паливом.

Очільник комісії директор виробничо-технічного департаменту виконавчої дирекції з виробництва НАЕК Сергій Колесов підкреслює: «Майбутня зима буде дуже складною. Виходячи з дефіцитів вугілля та газу, які на сьогодні існують в Україні, основне навантаження з енергозабезпечення лягає на атомну генерацію. На нинішній момент частка АЕС у загальному енерговиробництві країни складає близько 57% за встановленої проектної потужності 25%. Що стосується конкретно Южно-Українського енергокомплексу, то на цьому підприємстві ніколи не було серйозних проблем у плані підготовки та проходження осінньо-зимового максимуму навантажень. Нинішня комісія вкотре це підтвердила».

У Акті перевірки, зокрема, зазначено, що на об'єктах ВП ЮУАЕС, включаючи каскад ГЕС-ГАЕС, заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період виконано в запланованих обсягах. С.Колесов підбиває підсумок: «Южно-Український енергокомплекс в цілому до проходження зими 2016-2017 років готовий. Що стосується виявлених під час роботи комісії зауважень, то частину з них було усунуто вже в перебігу перевірки, для решти намічено конкретні терміни усунення».

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...