Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС пройшла інспекційну перевірку Держатомрегулювання України
AA

Южно-Українська АЕС пройшла інспекційну перевірку Держатомрегулювання України

На Южно-Українській АЕС 18 вересня завершено планову інспекційну перевірку Держатомрегулювання України (ДІЯРУ) щодо дотримання вимог ядерної та радіаційної безпеки (ЯРБ), а також захищеності атомної станції.

Восьмеро представників ДІЯРУ разом з залученим фахівцем Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки перевіряли виконання вимог ліцензії на експлуатацію ядерної установки; дотримання норм ЯРБ під час впровадження заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків, повноту реалізації заходів з управління старінням елементів і конструкцій; використання досвіду експлуатації та впровадження коригуючих заходів з його урахуванням; стан системи фізичного захисту та ін. Загалом програма перевірки  налічувала 10 основних напрямків.

Тижневе інспектування включало вивчення документів, бесіди з фахівцями, обхід території та відвідування контрольованої зони АЕС. У п’ятницю, 18 вересня,  голова комісії директор Департаменту з питань безпеки ядерних установок – заступник Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Борис Столярчук  передав керівництву атомної станції підсумковий акт перевірки. Загальні висновки, викладені в документі наступні: «Результати проведення інспекційної перевірки дозволяють зробити висновок про відповідність діяльності ВП ЮУАЕС  вимогам ядерної та радіаційної безпеки. Організація експлуатації та перевірена експлуатаційна документація відповідають вимогам нормативно-правових актів у сфері використання ядерної енергії. Виробнича документація розробляється на основі нормативних і проєктних документів, типових інструкцій, положень, стандартів підприємства, а також з урахуванням досвіду експлуатації».

Борис Столярчук зазначив, що комісією було надано деякі рекомендації. «Це не означає, що зафіксовано порушення, це - саме рекомендації, впровадження яких, на наш погляд, сприятиме  підвищенню безпеки здійснюваної діяльності», - наголосив голова комісії.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...