Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС готується до ремонтної кампанії
AA

Южно-Українська АЕС готується до ремонтної кампанії

Колектив ЮУАЕС активно готується до планової ремонтної кампанії 2019 року. Її практична фаза розпочнеться в березні з капітального ремонту блока №2. Проте вже сьогодні у фахівців відділу підготовки та проведення ремонтів (ВППР) гаряча пора. Триває розробка графіків ремонтних і реконструктивних робіт.

«Наказ на проведення річної ремонтної кампанії 2019 року вже погоджений. Нині ми розробляємо проекти графіків робіт на обладнанні реакторного та турбінного відділень блока №2. Процес відповідальний, адже на цьому етапі фахівцями ВППР прораховуються  та розробляються декілька варіантів виконання запланованих робіт, щоб потім разом зі спеціалістами інших підрозділів атомної станції вибрати найоптимальніший, який  дозволить не просто якісно, а й у найкоротші строки реалізувати все заплановане», - пояснює начальник ВППР Костянтин Щербань.

Якісній організації планування ремонтних робіт у ВП ЮУАЕС відводиться чільне місце. У сукупності з високим професіоналізмом та злагодженою роботою ремонтників правильне планування і раціональний розподіл сил дозволили скоротити загальну тривалість ремонтної кампанії 2018 року на 17,32 доби, а отже забезпечити виробіток додаткових кіловат-годин електричної енергії.

Відповідно до Наказу Міненерговугілля України «Про підготовку обладнання електростанцій і теплових мереж до надійної та ефективної роботи у 2019 році та в осінньо‑зимовий період 2019/2020 року» (від 03.12.2018 №611), другий енергоблок ЮУАЕС буде виведено в планово-попереджувальний ремонт* 19 березня. За попередніми планами роботи триватимуть 107 діб. Такий строк обумовлений необхідністю виконання заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки, а саме реконструкції електротехнічного обладнання другої системи безпеки, реконструкції комплектного розподільчого пристрою 0,4 кВ, модернізації системи збудження генератора та ін.

Тривалим буде й плановий ремонт третього «мільйонника» ЮУАЕС. Він розпочнеться 16 травня, має бути виконаний за 186 діб. Основними роботами, що  визначатимуть тривалість ППР-2019 енергоблока №3, є заміна конденсатора турбіни та реконструкція обладнання другого каналу системи безпеки. Поряд з цим буде реалізовано цілу низку заходів з підготовки блока до понадпроектної експлуатації, а саме реконструкцію системи радіаційного контролю, реконструкцію електротехнічного обладнання 2-ї системи безпеки, заміну розподільчих пристроїв 0,4 кВ тощо. Серед важливих робіт, які цього року ремонтники мають намір виконати на блоці №3 ЮУАЕС, також ремонт гідроізоляції бризкального басейну одної з систем безпеки, заміна вогнестійкої оливи системи маслозабезпечення турбіни.

Особливістю ППР-2019 енергоблока №3 буде те, що під час його проведення одночасно в плановому ремонті  перебуватимуть два блоки: з 16 травня по 3 липня – завершення капітального ремонту енергоблока №2 (49 діб), з 25 серпня по 15 жовтня – середній ремонт енергоблока №1 (52 доби).

Загалом ППР на трьох блоках-мільйонниках ЮУАЕС виконуватимуться з березня по листопад включно. Колектив завчасно готується до цього напруженого періоду, щоб якісно та в найкоротші строки втілити усі намічені плани.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...