Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС готується до реконструкції системи радіаційного контролю третього енергоблока
AA

Южно-Українська АЕС готується до реконструкції системи радіаційного контролю третього енергоблока

Система радіаційного контролю (СРК) енергоблока №3 ЮУАЕС у рамках продовження строку експлуатації має бути повністю реконструйована. Міжнародні торги на постачання обладнання виборола чеська компанія «VF». Її представники 13-14 листопада побували на атомній електростанції та узгодили з южно-українськими фахівцями деталі контракту. Під час візиту визначались обсяги робіт, обговорювались терміни, було організовано зустріч з потенційними підрядчиками. У першій погоджувальній нараді також взяли участь представники Харківського інституту «Енергопроект» та компанії «Вестрон», які будуть залучені до проектування та безпосереднього виконання робіт.

Термін проектної експлуатації енергоблока №3 ЮУАЕС завершується 2020 року. Для отримання дозволу на продовження виробничого життя блока його обладнання має відповідати всім сучасним технічним вимогам. Реконструкція системи радіаційного контролю входить до великого комплексу заходів з підготовки до надпроектної експлуатації третього «мільйонника» ЮУАЕС. Робота передбачена Комплексною (зведеною) програмою підвищення безпеки.

«У процесі реконструкції СРК енергоблока №3 буде проведено повну заміну її обладнання, починаючи з нижнього рівня - датчиків, що виконують вимірювання, продовжуючи середнім – комутаційними пристроями передачі даних, і завершуючи верхнім рівнем, який  забезпечує відображення інформації», - пояснює начальник цеху радіаційної безпеки ЮУАЕС Володимир Бояріщев.

«Нова система радіаційного контролю включатиме в себе все, що нині є на вістрі науково-технічного прогресу. Це інформативність, надійність, відмовостійкість, нова елементна база, вища точність вимірювань», - резюмує заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Олексій Арванінов.

З продукцією переможця тендеру на поставку нового обладнання для СРК - чеської компанії «VF» - южно-українські атомники вже знайомі. На АЕС 2018 року було встановлено систему контролю тритію та вуглецю-14 її виробництва. Співпрацею залишились задоволені.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...