Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЮУАЕС і Південний науковий центр НАН України та МОН України підписали угоду про співпрацю
AA

ЮУАЕС і Південний науковий центр НАН України та МОН України підписали угоду про співпрацю

ВП «Южно-Українська АЕС» і Південний науковий центр Національної академії наук України (ПНЦ НАНУ) та Міністерства освіти і науки України в липні підписали Генеральну угоду про співпрацю в сфері підвищення ефективності та безпеки атомної енергетики. Документ скріпили підписами генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко та голова ПНЦ НАНУ і Міністерства освіти і науки України академік Сергій Андронаті. Термін дії угоди - 5 років.

Предметом угоди є співпраця ЮУАЕС і Південного наукового центру в сфері збалансованого розвитку атомної енергетичної промисловості півдня України на основі впровадження сучасних досягнень вітчизняної та світової науки в області атомної енергетики, радіоекології, радіаційної безпеки, гідрофізики та гідрохімії. Вона передбачає реалізацію науково-технічних і організаційних заходів, спрямованих на всебічну спільну діяльність, яка направлена в свою чергу на підвищення ефективності та безпеки атомної енергетики.

«Пріоритетним напрямком нашої спільної діяльності є, передусім, забезпечення Южно-Української АЕС комплексом наукових і технічних заходів, що реалізуються в рамках продовження строку експлуатації енергоблока №3, - конкретизує голова ПНЦ НАНУ та Міністерства освіти і науки України Сергій Андронаті. - Крім цього ми плануємо впровадити нові та удосконалити вже діючі системи попередження радіаційної і екологічної небезпеки атомної станції, модернізувати системи контролю за наявністю тритію в повітрі та водному середовищі, оптимізувати методики відбору і підготовки проб для визначення ізотопів різних елементів у атмосферних опадах. У планах також конкретизувати схеми та кількість пунктів стаціонарного спостереження, що розташовані в 30-кілометровій зоні. Це - неповний перелік робіт, які ми реалізовуватимемо в рамках угоди, і які, сподіваємося, позитивно вплинуть на безпечну експлуатацію Южно-Української атомної станції».

Під час виконання заходів ЮУАЕС і Південний науковий центр сформують спільні робочі групи та комісії для обговорення і вирішення актуальних питань. У разі потреби до співпраці також залучатимуться компетентні наукові установи та організації.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...