Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Як отримати лікарняний в умовах воєнного стану
AA

Як отримати лікарняний в умовах воєнного стану

Як отримати лікарняний в умовах воєнного стану

 потрібно:

звернутися за медичною допомогою до лікуючого лікаря. У разі наявності об’єктивних підстав медик сформує відповідний медичний висновок в електронній системі охорони здоров’я.

Не потрібно окремо звертатися до лікаря первинної медичної допомоги, якщо медичну допомогу надавав лікар вузької спеціалізації, або заключати для цього декларацію із сімейним лікарем.

Оформлений лікарем медичний висновок направляється до електронного реєстру листків непрацездатності.

Якщо немає технічної можливості сформувати електронний лікарняний, лікар може відкрити вам лікарняний у паперовій формі. МОЗ розширило перелік виключень для видачі паперового листа непрацездатності  (наприклад, у зв’язку з відключенням закладу охорони здоров’я  від електронної системи охорони здоров’я терміном більше аніж 7 днів), він може видати пацієнту паперовий листок непрацездатності на захищеному бланку. Якщо бланки лікарняних у закладі відсутні, то за рішенням його керівника можуть видаватися листки непрацездатності на бланках за формою, роздрукованою на білому папері. Такий роздрукований листок непрацездатності прирівнюється до лікарняного, виданого на типографічному бланку – він підтверджує факт тимчасової непрацездатності та є підставою для нарахування допомоги від Фонду соціального страхування України та за рахунок коштів роботодавця.

 В лікарняних закладах: некомерційному комунальному підприємстві «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та комунальному некомерційному підприємстві «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» лікарі продовжують формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність  в електронній системі охорони здоров’я.

Як отримати лікарняний внутрішньо переміщеним особам?

Якщо ви змушені були переїхати в інше місце, можете звернутися до будь-якого лікаря первинки і отримати допомогу та за потреби оформити лікарняний лист.

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...