Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
AA

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

          З 25 листопада по 10 грудня кожного року в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

         Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто ми чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найстрашніше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому.

         Сімейне насильство – це ситуації, що постійно повторюються, коли один з членів сім'ї контролює або намагається повністю підпорядкувати іншого, й ведуть до спричинення психологічного, соціального, економічного, сексуального або фізичного збитку одному або декільком членам сім’ї.

         З метою попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, Южноукраїнським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено ряд заходів: робочу нараду з представниками соціально-психологічних служб навчальних й дошкільних закладів міста; міжвідомчу нараду щодо взаємодії суб’єктів соціальної роботи з питань вирішення проблем сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; надано консультацію молодим жінкам у Клініці дружній до молоді; проведено вуличне експрес-опитування «Будьмо обізнаними: насильство, торгівля людьми, дискримінація за ознакою статі».

         Під час вуличного експрес-опитування близько ста мешканців нашого міста відповіли на питання: що таке насильство в сім’ї та до кого потрібно звертатись, якщо стали жертвою або свідком вчинення насильства в сім’ї. Для більшості з опитуваних було несподіванкою дізнатися, які заходи впливу існують на того, хто вчиняє  насильство – від проведення бесіди до кримінальної відповідальності, залучення до громадських робіт та участь у корекційній програмі.

        Також, фахівцями із соціальної роботи проведені заняття з елементами арт-технологій за темами: «Насильство! Як вміти себе захистити», «Торгівля дітьми – це не міф, це реальність», «Людська гідність – найвища цінність», «Знай свої права» у навчальних закладах міста. Учні активно обговорювали проблеми насильства в сім’ї під час показу відеоролика «Насилля – глобальна проблема ХХІ століття».        

        В рамках Школи відповідального батьківства проведено заняття на тему: «Сім’я – простір без насильства». Волонтер, громадський діяч Коробкіна Галина зазначила, що в сім’ї не повинно бути місця для насильства чи приниження, а тільки батьківська любов, піклування про рідних, вміння вислухати та підтримати свою дитину.

        У період проведення зазначених заходів фахівці із соціальної роботи Центру розповсюджували тематичні браслети та друковану продукцію (буклети та листівки).

 

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...