Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища
AA

Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища

Починаючи з 2011 року люди у всьому світі святкують Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища. Свято було засноване в Індонезії та відзначається щорічно 26 вересня. Із цього приводу студенти-активісти цієї країни створили гімн свята та виконали його на церемонії відкриття. Вже у 2012 році заходи, присвячені до цього дня, проходили у ряді країн Африки та Європи, а в 2013 році до свята приєдналися канадські, британські, австралійські, американські та азіатські активісти.

Ініціатором свята виступає Міжнародна федерація здоров’я навколишнього середовища з метою привернення уваги громадськості до питань навколишнього середовища та його стану. Організація займається розповсюдженням інформації з даної проблеми серед населення, сприяє співпраці країн у намаганнях покращити стан навколишнього середовища на планеті в цілому, привертає увагу людства до управління стихійними лихами та зниження їх ризиків.

Щороку федерація оголошує спеціальну тему для організації різних заходів та привернення уваги населення до проблем оточуючого середовища. І в цьому році, темою стали «Пандемії», які сколихнули в цьому році всю планету (216 країн). За даними ВООЗ, це не тільки COVID-19, а і пандемія грипу HINI, MERS, ГРВІ, Менінгіт, Ебола та Холера.

Ця тема є важливою для всього людства, бо кожен з нас повинен протистояти всім шкідливим проявам суспільства та робити все залежне від нього для захисту довкілля.

Турбуйтесь про світ навколо Вас!

Світ буде вдячним та подарує здоров’я Вам та Вашим майбутнім поколінням!!!

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...