Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Всесвітній день екологічної освіти
AA

Всесвітній день екологічної освіти

Без сумніву, у світлі останніх несприятливих подій та змін у навколишньому середовищі кожен свідомий громадянин повинен розуміти необхідність та важливість екологічної освіченості та докладати максимум зусиль для її покращення.

В останні роки у світі відбуваються все більш численні природні катаклізми та глобальні планетарні зміни. Опустелювання, надмірні опади, перегрівання атмосфери, зміна клімату і підняття рівня океанів, забруднення повітря, води і ґрунтів, вимирання тварин – всі ці явища на даний час настільки значні та руйнівні, що стає очевидним катастрофічний вплив людини на планету.

 

Зміна відношення до господарювання уже зараз є життєво необхідною і стосується кожного з нас. Подальший розвиток цивілізації можливий лише за умов зміни ставлення людей до природи та її ресурсів.

Людству у стислі терміни потрібно здійснити кардинальні зміни у своїй свідомості, прийняти необхідні обмеження та заборони. Це вимагає зміни поведінки і способу життя.

Екологічна освіта вкрай необхідна для того, щоб втілити всі ці зміни у життя. У зв’язку із цим у багатьох країнах проходить реформа системи освіти. Найголовніше її завдання - забезпечення розуміння питань екології дітьми і молоддю.

Екологічна освіта покликана врятувати людство від загрози, що насувається, шляхом формування екологічного світогляду замість споживацького, який панує зараз. Тобто життєво необхідне знання законів природи і її реакції на вплив людини.

З метою привертання уваги до цього життєво важливого питання сьогодення та підвищення екологічної свідомості всіх верств населення було започатковано Всесвітній день екологічної освіти.

 

Всесвітній день екологічної освіти бере початок з 1972 року, коли на Конференції ООН з проблем навколишнього середовища у Стокгольмі було прийнято рекомендації про створення міжнародної програми за освітою в галузі довкілля. Вперше цей день був відзначений в Стокгольмі (Швеція) в червні 1972 року.

Проте з 1975 року (з часу проходження Міжнародного семінару просвітницької діяльності з питань навколишнього середовища в Белграді), кожного року 26 січня цей день відзначається на міжнародному рівні.

Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради з метою підвищення екологічної свідомості мешканців проводить відповідні лекції у школах міста, публікує статті щодо відповідального ставлення до оточуючого середовища на офіційному сайті міста у розділі «Земельні відносини та екологія/Актуальна інформація» та на сторінці в мережі «Фейсбук» («Управління екології, ОНС та земельних ресурсів Южноукраїнської міської ради»).

Корисні статті з екологічних питань містяться на наступних сторінках мережі «Фейсбук»:

- @wasteManagementCenter

- @FoodBIOPackUA

- @zeleniyptah

- @OzeroUA

- @letsdoitukraineeco

Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради запрошує всіх громадян звертатися до з метою отримання інформації екологічного направлення за адресою: б-р Цвіточний, 9, та за  телефоном: 5-51-71.

Також запрошуємо всіх мешканців міста взяти участь в екологічному опитуванні, яке буде розміщене на офіційному сайті Южноукраїнська та враховане в подальшому в роботі управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради.

 

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...